play pause stop mute unmute max volume / Интервю на

...
play pause stop mute unmute max volume / Интервю на
Коментари Харесай

Започва петата международна среща по информационни технологии в образованието

play pause stop mute unmute max volume / Интервю на Таня Величкова с проф. Румен Николов Update Required To play the media you will need to either update your browser to a recent version or update your Flash plugin. Петата интернационална среща на високо ниво по осведомителни технологии в образованието стартира в Боровец. Домакини са Университетът по библиотекознание и осведомителни технологии и Холандският институт за развиване на образователните стратегии.
В предаването " Преди всички " проф. Румен Николов от уредниците разяснява:

Имаме с какво да се похвалим, по тази причина й тази намира се организира в България. Това е неповторим късмет. Имаме достъп до експертизата на над 100 топ специалисти от целия свят. Светът се трансформира, обществото се трансформира, стопанската система се трансформира – ще се дискутират тематики, свързани с измененията, които би трябвало да се случат в региона на образованието – по какъв начин ще наподобява просветителната система в цифровата епоха, качеството на образованието е в основата. Една от тематиките, които ще се преглеждат, е възпитанието в цифровия свят.

Разширяваме това събитие със събитие в София, където ще бъде един тип премиерата на експертните отзиви, които ще се разработят тук на работната среща. Ще представим в София и справочник за осведомителни технологии в образованието. Ще има и декларация на специалистите във връзка с това какво би трябвало да се прави в световен мащаб.

Първата работна група ще работи по тематиката по какъв начин ще наподобяват просветителните системи в цифровата епоха, сподели проф. Николов и добави: Събитието има за цел да ангажира всички участници в процеса. Това не е работа единствено на министерството, а е работа и на учители, и възпитаници, и родители, и бизнеса. Заедно би трябвало да търсим решението.

Имаме доста положителни практики, просто би трябвало да ги мултиплицираме, безапелационен е още проф. Николов. 

Цялото изявление чуйте в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР