Плавен старт на експлоатацията на нов спорен влак-стрела от Хонконг

...
Плавен старт на експлоатацията на нов спорен влак-стрела от Хонконг
Коментари Харесай

Нов влак-стрела от Хонконг е сигнал за високоскоростна интеграция с Китай

Плавен старт на употребата на нов противоречив влак-стрела от Хонконг до главната територия на Китай, който ще задълбочи консолидираното на финансовия център в китайската страна . Стотици пасажери се качиха на влака в посока на север със скорост от 200 километра в час , осведомят " Ройтерс " и Агенция Франс Прес.

Докато железопътният план за 11 милиарда $ усилва опасенията, че Пекин продължава да ускорява въздействието си върху града , който се радва на независимост за разлика от главната китайска територия, пасажерите приветстваха новата услуга, която ще им разреши да доближават континентален Китай за по-малко от 20 минути.

Давам му 9 от 10 точки , сподели 10-годишен пътник, който пътува с родителите си на първия трен, потеглил за Шънджън в 07,00 часа.

Влакът е страховит. Движи се доста гладко, когато доближи 200 километра в час, добави детето.

Според критици Пекин е подхванал невиждан ход с изпращането на имиграционни чиновници от континенталната част на Китай в Хонконг, с което в допълнение подрива автономията на града.

Проектът е част от по-мащабен проект на Пекин да слее Хонконг с още девет китайски града, наричани Големият залив. Китай желае Големият залив, дом на 68 милиона души и Брутният вътрешен продукт от 1,5 трилиона $, да бъде стопански интегриран.

Критици сигнализират, че новата железопътна услуга е знак на продължаващото китайско усвояване на Хонконг , който Англия върна под китайско ръководство през 1997 година с гаранции, че ще резервира необятна автономност, самостоятелна правосъдна система и свободи, на които жителите в останалата част на Китай не се радват.

Но на извършената през уикенда гала преди формалното разкриване водачът на Хонконг Кари Лам приветства новата услуга.

Под въпрос е дали жителите на Хонконг ще имат достъп до непознати обществени мрежи , неразрешени в континентален Китай, в зони, в които се постанова китайското законодателство.

Железопътната връзка дава пряк достъп до 25 000-километровата национална железопътна мрежа на Китай.

Новите влакове в Южен Китай се чака да бъдат надалеч по-бързи от останалите . Разстоянието от Хонконг до Пекин е кратко от 24 до 9 часа.

Но някои се оплакват, че билетите са скъпи и системата за закупуване на билети е неефективна , защото има огромни опашки от хора, които чакат по няколко часа. Билет до Пекин коства към 180 $.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР