Плавателният съд изчезна през август в разгара на летния сезон

...
Плавателният съд изчезна през август в разгара на летния сезон
Коментари Харесай

Tурски граничари върнаха лодката на Иван от Царево, но заличили надписа „спасител“

Плавателният съд изчезна през август в разгара на летния сезон

Граничните управляващи на България и Турция се договориха и върнаха лодката на морски избавител от Царево. 

Плавателният съд изчезна през август в разгара на летния сезон. Сега турските граничари му я връщат през река Резовска, оповестява бТВ.

Спасителят Иван от плаж " Василико ”, още веднъж възнамерява да се грижи за сигурността на хората в морето.

" Вярвам в положителното и то на Кръстовден ми се случи, имам вяра, да и по тази причина желая да върша положително, тъй като оттук насетне към този момент нищо не ми остава ", описа спасителят Иван Арнаудов.

" Отидохме, минахме от другата страна на реката, турците я вкараха лодката в реката, аз с моите лични гребла си я прибрах ", сподели той. 

До развръзката се стига след поредност от инциденти.

" Обаче в първия миг като я погледнах лодката си помислих, че това не е моята лодка, защото надписите липсваха. Тя имаше надписи " избавител " с огромни червени букви и откъм гърба написа “Василико ” и аз в първия миг си помислих, че това не е моята лодка ", добави спасителят. 

По въжето на кармата познава, че е неговата. На няколко места по лодката са направени кърпежи по тази причина, че е олющена, само че до пробойна не се е стигнало.

Месец и половина са траяли договарянията сред българските и турските управляващи, а Иван изгубил религия, че ще му оказват помощ.

" Понеже пристигна бТВ и даде публичност, на другия ден се раздвижиха нещата. Това е цялата истина, другояче ей по този начин щяха да се потулват и щеше да стане доста постепенно ", съобщи Иван. 

" Ако някой откри нещо в териториални води, собствеността е негова. При разкриване на лодката с присъщите подадени от наша страна белези са създали всичко допустимо бързо да я върнат на нейния формален притежател ", съобщи представителят на ОДМВР-Бургас Цветелина Рандева. 

Иван самичък си е купил лодката, въпреки да работи на стопанисван плаж.

" Концесионерът идва за година, две, пет. Минава и си отпътува, той няма интерес да ме подсигури, да влага толкоз доста в мен, че да имам лодка оборудвана и други неща, тъй че аз самичък се съоръжавам ", сподели спасителят. 

Затова локалните хора желаеха да съберат пари за нова, помагал им е в доста произшествия и се гордее, че няма с съдбовен край.

" Давещият се хваща за него, имал съм случай, когато нямах въже при една друга лодка, хвана се за греблото, не се пуска, държи го като удавник за сламка и мен щеше да обърне ", добави той. 

Затова е оборудвал лодката с всичко най-необходимо - пояс, въже.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР