Плаващ пясък е причината за аварията в метрото в Хаджи

...
Плаващ пясък е причината за аварията в метрото в Хаджи
Коментари Харесай

Плаващ пясък причинил проблема в метрото, не е ясно кога ще бъде пуснато

Плаващ пясък е повода за повредата в метрото в " Хаджи Димитър ", която го спря на 19 януари, изясни през днешния ден шефът на " Метрополитен " инж. Стоян Братоев. Според него тази леща от плаващ пясък е натоварила с спомагателен воден дирек основите, които е и довело до повдигането на релсите.

Проблемният почвен слой от към 10 метра е попаднал сред две укрепвания, които са през 50 метра, се разбра още от думите му.

Не е ясно по кое време казусът ще бъде отхвърлен, като метрото по третата линия ще продължи да е движи от " Красно село " до спирка " Театрална ", а останалата част от маршрута ще се покрива от рейсове. За тях не са нужни спомагателни билети.

Движение на носещата структура няма, а единствено на вътрешната обшивка, която поддържа хидроизолацията, акцентира Стоян Братоев. До момента са демонтирани релсите и траверсите, а следва да се отстрани и пълнежът от бетон, който е метър и половина пълен. Укрепването ще е по нов план, който е квалифициран, само че предстоят още организационни работи, преди да стартира реализацията му. Кметът на София Йорданка Фандъкова даде обещание информация да се дава на всеки един стадий от работата.

" Целият ремонт ще е за сметка на изпълнителя, към момента не можем да кажем виновност ", сподели още Стоян Братоев. Според него ще се търси и наказателна клауза за времето, през което метрото не е работило.

Шефът на " Метрополитен " уточни, че този сектор на метрото е най-екстремен като дълбочина и равнище на подпочвените води.

В отговор на въпрос Братоев сподели, че казусът в метрото не визира по никакъв метод близките здания, защото най-близкият блок е на 200 метра.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР