Плаващ нощен клуб потъна снощи в река Сава в Белград

...
Плаващ нощен клуб потъна снощи в река Сава в Белград
Коментари Харесай

Плаващ нощен клуб потъна в р. Сава в Белград

Плаващ нощен клуб потъна нощес в река Сава в Белград по време на концерт на сръбски рапър, заяви националната телевизия РТС, представена от Българска телеграфна агенция. При случая няма потърпевши, прецизира медията.

На плаващата платформа на клуб „ Картел “, намиращ се на кея на река Сава в белградския квартал Нови Белград, се били събрали над 100 младежи, в това число гимназисти, за концерт на сръбския рапър Емин Хаджайлич Цунами. Малко след среднощ платформата почнала да потъва, а доста от посетителите почнали да скачат във водата.

„ В 12:44 ч. вечерта бе открито, че платформата потъва и че е нужна евакуация на хората на клуба и от водата. Мостът сред платформата и брега потъна “, показаха от сръбското вътрешно министерство.

Ръководителят на Сектора за изключителни обстановки заяви, че са евакуирани общо 114 души. Сред тях е имало и 10 малолетни. Двама са били откарани в болница, поради алкохолно натравяне.

„ Бяха ангажирани 30 пожарникари-спасители с 11 автомобила и пет профилирани екипа за избавяне и работа във водата, както и огромен брой представители на жандармерията, полицията и незабавна помощ “, разясниха от Министерство на вътрешните работи.

Припомняме, че на 1 януари 2023 година различен плаващ нощен клуб в Белград стартира да потъва в река Сава минути след настъпването на Новата година. Той е бил ситуиран върху сал.Причината за потъването на нощния клуб „ Freestyler “ e големият брой хора, които на били на сала.

„ Първоначално не разбрахме какво се случва.Просто стартира да се навежда и тогава водата стартира да нахлува.Беше извънредно, девойки към мен започнаха да крещят от смут “, описа свидетел. По думите му са почнали да бягат на открито, само че по пътя няколко девойки са се наранили.

„ Ще се опитаме да си вземем поука от това, с цел да не се повтори в никакъв случай повече “, сподели тогава притежателят на заведението Александър Шапич.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР