Плаващ док потъна днес в Мраморно море край турския град

...
Плаващ док потъна днес в Мраморно море край турския град
Коментари Харесай

Потъна плаващ док в Турция, работниците са спасени

Плаващ док потъна през днешния ден в Мраморно море край турския град Коджаели, заяви Дирекцията по морските въпроси към турското министерство на превоза, представена от турските медии.

След случая е последвала избавителна акция, която е приключила сполучливо, спасявайки живота на 24 чиновници на плаващия док. Двама от тях са потърпевши и са били приети в болница, като тяхното положение не съставлява сериозна опасност за живота им, осведоми турската телевизия NTV.

По първични данни, повода за случая е техническа щета на плаващия док. Към този миг няма информация за замърсяване на морската вода след потъването.

Министерството на превоза в Турция сега прави нужните дейности по случая, с цел да се открият всички детайлности към случая.

Плаващите докове са кораборемонтни уреди, които разрешават ремонт на кораби, до момента в който те се намират на вода и там се правят неголеми поправки за разлика от сухите докове, които изискват корабите да бъдат извадени от водата и са предопределени за по-големи поправки.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР