Плътската любов доставя удоволствие, грижи се за добро настроение и

...
Плътската любов доставя удоволствие, грижи се за добро настроение и
Коментари Харесай

Полово въздържание: 8 въздействия върху тялото

Плътската обич доставя наслаждение, грижи се за положително въодушевление и заздравява връзката. Много хора обаче я подценяват, макар че тя може да бъде ключът към здравословния и удовлетворен живот.

Разбира се, има доста аргументи половият ви живот да е в застой. Раздели, заболявания, с напрежение ежедневие, деца, работа – все нещо пречи. И не щеш ли от дните стават седмици или месеци, до момента в който в даден миг сексът въобще престане да ви липсва. Да не „ го “ вършиме се трансформира в нещо обикновено. Но в случай че сексът напусне живота ви, страда освен душата, а и тялото.

1. Често боледувате

Половото самоограничение се отразява зле на имунната система и хората стават по-податливи на настинки или грип. Редовният секс оказва помощ за образуването на повече антитела, тъй че да имате по-силен имунитет.

2. Повишава се равнището на стрес

Сексът отпуска тялото и освобождава хормони на щастието. Освен това за известно време забравяте грижите и проблемите си. Ако не водите постоянен сексуален живот, ще ви бъде по-трудно да се справяте със стресови обстановки и равнището на стрес се ще увеличи.

3. Все по-трудно се възбуждате

Сексуалната суша при мъжете може да докара до проблеми с ерекцията. На дамите също ще им е по-трудно да получат оргазъм, в случай че дълго време не са били полово дейни.

4. Променят се сънищата

Хора, които се въздържат от секс, по-често сънуват еротични сънища и даже получават оргазъм насън.

5. Желанието за секс се изпарява

Разбира се, сексът не е нещо, което може да се отучи, само че тялото последователно привиква с въздържанието, производството на полови хормони понижава и желанието изчезва. Освен това при неточен секс либидото се трансформира.

6. Отчуждавате се от колегата си

Ако не вършат постоянно секс, сътрудниците може да се почувстват несигурни във връзката си. Възможно е даже да стартират да се заглеждат по други, намирайки ги за по-привлекателни.

7. Самочувствието ви страда

При липса на фамилиарност постоянно се случва засегнатият сътрудник да се почувства печален и неприветлив. Проучванията демонстрират, че сексът е превъзходен лек против меланхолия и че спермата даже може да работи като антидепресант.

8. Повишава се рискът от рак

При мъжете в допълнение се усилва рискът от рак на простатата, в случай че дълго не са водили сексуален живот.

Когато се въздържате от секс, понижава освен либидото и способността ви за централизация, само че се чувствате потиснати и неуверени. Някои от реакциите на тялото могат да бъдат много бурни и съществено да застрашат здравето. Ето за какво положителният сексуален живот е значим освен за партньорството, само че и за тялото и душата.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР