Платното за Кулата на АМ “Струма” остава затворено до разчистването

...
Платното за Кулата на АМ “Струма” остава затворено до разчистването
Коментари Харесай

Продължава разчистването на АМ Струма

Платното за Кулата на Автомагистрала “Струма” остава затворено до разчистването и укрепването на срутището при 8-и км. Продължава почистването на джобовете в долната част на ската и укрепването и с цел да се подсигурява сигурността на пътуващите остава лимитирано придвижването. В момента трафикът минава в двете посоки в платното за София, заяви на брифинг ръководителят на Управителния съвет на Агенция “Пътна инфраструктура” Георги Терзийски.

След като забележим резултатите от обрушването в долната част на ската, ще създадем разбор за стартиране на придвижването, тъй като след почистването предстоят укрепителни действия и слагане на нова железна мрежа, уточни ръководителят на АПИ.

От сутринта геолози, алпинисти и специалисти от пътноподдържащата компания “Автомагистрали” ЕАД и Областно пътно ръководство - София са на терен и след разбор се взе решение да стартира обрушване във високата част на ската. Имаше риск от свличания на скална маса, която да премине и в другото платно, и заради това се наложи целият сектор от автомагистралата да бъде затворен за придвижване в двете платна за към два часа, изясни Терзийски.

Експертите откриха, че огромен пай е натежал на мрежата, задържала го е за миг, само че по-късно той се е свлякъл, а останалата скална маса е арестувана от мрежата и през днешния ден беше отстранена, изясни Терзийски.

Инж. Евгени Генчев, шеф на дирекция " Техническа” в “Автомагистрали” ЕАД, уточни, че се поставят всички старания до на следващия ден да приключат дейностите.

В началото на януари т.г. след разбор АПИ разпореди на пътноподдържата компания подсилване с нови железни мрежи на тези рискови сектори от Автомагистрала “Струма”, строени през 2006-2007 година, сподели в отговор на въпрос Терзийски. Вероятно употребяваната при построяването на автомагистралата технология посредством взривяване на скалните масиви е довела до тяхната нестабилност, уточни той.

На пътноподдържащите компании в страната е разпоредено на всички високопланински пътища да се подхваща незабавно премахване на скалната маса, заяви ръководителят на АПИ. Той посочи още,че се планува поетапен ремонт на пътя за Самоков, което ще включва подсилване на рисковите сектори.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР