Платформата за цялостно управление на бизнес разходите Payhawk вече има

...
Платформата за цялостно управление на бизнес разходите Payhawk вече има
Коментари Харесай

Колко въглеродни емисии генерират пътуванията ви по работа? Payhawk Green ги изчислява автоматично

Платформата за изцяло ръководство на бизнес разноските Payhawk към този момент има нови функционалности.

Целта на Payhawk Greenе да подкрепи бизнеса да взема по-устойчиви решения, свързани с техните бизнес разноски.

Съвсем скоро фирмите ще би трябвало да съблюдават законодателство като (CSRD) и английската рамка за опростено отчитане на силата и въглерода (SECR).

2025 година ще бъде първата финансова година, през която компании с повече от 250 чиновници и чист оборот от €40 млн. ще би трябвало да изготвят доклади според директивата на Европейски Съюз по отношение на отчитането на предприятията по отношение на устойчивостта CSRD.

Според изчисленията над 50 000 сдружения ще би трябвало да рапортуват за излъчванията, в това число за всички непреки въглеродни излъчвания, които пораждат във веригата, като да вземем за пример бизнес пътувания, превоз, горива или финансови артикули.

Именно тук идва Payhawk Green. Новите функционалности оказват помощ за следенето на непреките въглеродни излъчвания, които компанията генерира от командировки, превоз, горива.

Често те са най-големият източник на въглеродни излъчвания, а в това време са и най-трудните за следене от страна на фирмите заради това.

Payhawk работи с компании в над 32 страни.

С стартирането на Payhawk Green клиентите им могат автоматизирано и гратис да дефинират количеството на CO2, обвързвано с покупките с карти Payhawk.

Освен това платформата на Payhawk може да бъде персонализирана за елементарно събиране и ръководство на данни за екологичното, общественото и корпоративното ръководство (ESG) на доставчиците, като по този метод се усъвършенства прозрачността на веригата за доставки.

В цялост тези функционалности могат да се употребяват, с цел да се помогне на предприятията да съблюдават новите разпореждания и да подкрепят личните си начинания в региона на ESG, като да вземем за пример компенсиране на излъчванията.

Главният изпълнителен шеф и съосновател на Payhawk Христо Борисов споделя, че от диалозите с клиенти и личния опит на компанията в провеждането на ESG начинания са осъзнали, че всъщносъ Payhwak може доста да помогне на бизнеса, когато става въпрос за напъните на фирмите за резистентност, свързани с бизнес разноските им и по-специално във връзка с ръководството на излъчванията от обсег 3 (непреки въглеродни емисии).

„ Надяваме се, че днешното стартиране на “Payhawk Green ” ще помогне на фирмите, като им даде един съставен елемент от по-широката им ESG самодейност. Също по този начин се надяваме в бъдеще да разработим още функционалности, които в допълнение да подкрепят нашите клиенти. “, сподели Борисов

За калкулиране на въглеродните излъчвания, свързани с разноските, Payhawk се интегрира с Lune.

За да се реализира оптималната акуратност, платформата на Lune употребява оценките на Протокола за парниковите газове, взема поради категорията и цената на продукта и ползва характерни за промишлеността методологии, като да вземем за пример методология за полетите от Международната организация за гражданска авиация (ICAO) или за логистика от Глобалния съвет за логистични излъчвания (GLEC).

Lune употребява хиляди коефициенти за излъчвания, основани на разноските, с световен обсег и характерни за всяка страна данни от над 45 страни по света.

Съоснователят на Lune, Ерик Стадиг споделя, че тематиката за устойчивостта е нова и всяка компания подхожда към нея по друг метод.

" В светлината на новите разпореждания на Европейски Съюз това е нещо, което всеки бизнес би трябвало да обмисли. Payhawk способства за това сферата на ръководството на разноските да бъде пионер в помощта към фирмите, като дава интегрирано отчитане на въглеродните излъчвания и не изисква в допълнение възнаграждение за приемането на тези данни “, споделя Стадиг.

Освен че поддържа клиентите си посредством стартирането на “Payhawk Green ”, Payhawk е в начален стадий на използване на политики за ESG, също така наблюдава въглеродния си отпечатък от 2021 година насам, а сега кандидатства за стандарт за резистентност.

Съосноваелят на Payhawk Христо Борисов съобщи готовността на компанията да добви още безвъзмездни функционалности към “Payhawk Green ”, в случай че има интерес от страна на бизнеса.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР