Платформата за търговия с криптовалути Coinbase Global Inc. заяви, че

...
Платформата за търговия с криптовалути Coinbase Global Inc. заяви, че
Коментари Харесай

Coinbase е блокирала над 25 000 криптопортфейла, свързани с руски лица

Платформата за търговия с криптовалути Coinbase Global Inc. съобщи, че е блокирала над 25 000 адреса на портфейли, свързани с съветски физически или юридически лица, за които счита, че вземат участие в противозаконна активност. Блокираните адреси съставляват към 0.2% от всички 11.4 милиона консуматори на Coinbase към 2021 година, предава Bloomberg.

Новината за блокирания достъп на глобени лица до една от водещите криптоборси в света разгласи във фирмен блог Пол Гревал, основен юридически шеф на Coinbase. Той сподели още, че компанията употребява блокчейн разбори, с цел да разпознава адреси, евентуално свързани с тях, които прибавя към вътрешен „ черен “ лист.

Днес Coinbase блокира над 25 000 адреса, свързани с съветски физически или юридически лица, за които считаме, че вземат участие в противозаконна активност, доста от които идентифицирахме посредством нашите лични самодейни следствия “, написа Гревал.

Той сподели, че описът е споделен с държавното управление на Съединени американски щати, с цел да се поддържа в допълнение използването на глобите.

След почналата инвазия на Русия в Украйна администрацията на Байдън е помолила криптоборсите да оказват помощ да се подсигурява, че съветските лица и организации не употребяват виртуални валути, с цел да избегнат наложените от Вашингтон наказания, настояват източници, осведомени с въпроса.

Големите криптоборси, в това число Coinbase и Binance, обявиха, че ще съблюдават държавните мандати за ограничение на глобените лица, само че няма да забранят всички съветски консуматори. Браян Армстронг, основен изпълнителен шеф на Coinbase, по-рано подсети, че някои елементарни руснаци употребяват крипто като

избавителен пояс в този момент, откакто валутата им се срина “.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР