Платформата за търгове Окшънайз започва да работи и за държавни

...
Платформата за търгове Окшънайз започва да работи и за държавни
Коментари Харесай

"Окшънайз" започва да работи и за държавни институции предсрочно от 10 юли

Платформата за търгове " Окшънайз " стартира да работи и за държавни институции, които организират публични поръчки, от 10 юли вместо от Коледа, както бе оповестено неотдавна. Това оповестява в писмо до медиите основателят й Ивайло Пенчев, притежател на " Уолтопия ".

За разлика от фирмените консуматори за публични институции платформата ще е безвъзмездна, а задачата е договорите да са транспарантни.

Ходът на предприемача идва след словесни престрелки с Комисията за финансов контрол, която го ревизира платформата след сигнал на Асоциацията на застрахователните брокери. Оплакването беше, че през " Окшънайз " се организират търгове и за застраховки, а секторът предстои на лицензиране от комисията. Със забавяне регулаторът оповести целия отчет от инспекцията, само че към момента не е оповестил дали и какви наказания ще наложи на компанията на Пенчев. Междувременно той се разгневи, че в документа са изнесени данни, които съставляват комерсиална загадка.

Логиката на предприемача е, че в случай че платформата му, в която предлагащите услуги компании се състезават с съперниците си предлагайки по-ниски цени, се употребява за публични поръчки, по този начин ще се вижда дали изискванията в тях са моделирани за избран претендент. А също ще се пестят публични средства, тъй като се чака доставките на артикули и услуги да стават в пъти по-ниски цени.

Ето и цялото му известие:

ОБРЪЩЕНИЕ КЪМ СВОБОДНИТЕ БЪЛГАРИ
" СВОБОДНИ БЪЛГАРИ,

Обещах ви, че за коледа Окшънайз ще бъде подготвен за прилагане от държавните и общинскии институции.
Е да, но сърце юнашко не трае! Не ни се чака до Коледа.
ПУСКАМЕ Гражданско отделение ДРУГИЯ ПОНЕДЕЛНИК - ДЕСЕТИ ЮЛИ!
От десети, всеки който харчи нашите пари, ще може да го прави изцяло транспарантно за всички нас, ползвайки Окшънайз.

Държавният служител ще може обществено да разказва предмета на покупката
И ДОКАТО Гражданско отделение ОПИСВА, ВСИЧКИ НИЕ ЩЕ ВИЖДАМЕ КАКВО ПИШЕ!
НА ЖИВО!

Ако човечецът е решил да заложи критерии в интерес на другари, всички заинтересувани бъдещи снабдители ще видят закононарушението още в зародиш и ще могат също по този начин обществено да реагират – кой с ругатня, кой с мъдри думи, кой с цитати на членове от закони.
Когато предметът на покупката е разказан и всички заинтригувани са имали време да се изкажат по отношение на безпристрастността на заданието, стартира поддаването.
И ОТНОВО: ВСИЧКИ НИЕ ЩЕ НАБЛЮДАВАМЕ НА ЖИВО ПРОЦЕСА НА ПОТДАВАНЕ ТАКА, КАКТО Гражданско отделение ВИЖДАТ ИЗПЪЛНИТЕЛИТЕ.
НА ЖИВО!

Когато търгът завърши, идва най-хубавото. Всички участници, в това число и ВСИЧКИ НИЕ, ще забележим всички детайлности по търга – предложения, качени файлове, мнения, имена на офериращите, ВСИЧКО!
ВСИЧКО!
И СЪЩО ТАКА НА ЖИВО ЩЕ ВИДИМ ОБЯВЯВАНЕТО НА ПОБЕДИТЕЛ И АРГУМЕНТАЦИЯТА НА ОБЯВЯВАЩИЯ!
НА ЖИВО!
ПРЕДСТАВЯТЕ ЛИ СИ!??

ЗА ПРЪВ ПЪТ В ИСТОРИЯТА ВСИЧКИ НИЕ - СВОБОДНИТЕ БЪЛГАРИ, ЩЕ МОЖЕМ ДА НАБЛЮДАВАМЕ НА ЖИВО КАК ЧИНОВНИЦИТЕ ХАРЧАТ ПАРИТЕ НИ!
!!!
И АКО НЯКОЙ Въдворяване и изселване (отделение в МВР-ДС) КАЖЕ, ЧЕ ТАКА НЕ съдебна експертиза ПРАВИ ЗАРАДИ НЯКАКВА СИ КОНФИДЕНЦИАЛНОСТ, НИЕ ЩЕ МУ ТЕГЛИМ ЕДНА ЛЮТА МАЙНА.

ЗАЩОТО НЕ съдебномедицинска експертиза СЪГЛАСНИ, КОЙТО И ДА Е БИЛО ЧИНОВНИК ДА ХАРЧИ НАШИТЕ ПАРИ ТАЙНО ОТ НАС!

КОНФИДЕНЦИАЛНОСТТА Е НАЙ-ДОБРАТА СРЕДА ЗА ПРОЦЪФТЯВАНЕ НА ИЗМАМАТА!
ПРОЗРАЧНОСТТА, КОЯТО ОКШЪНАЙЗ СЪЗДАДЕ, Е ПО-ГОЛЯМО ПОСТИЖЕНИЕ В БИТКАТА С ИЗМАМИТЕ ОТ ВСИЧКИ ЗАКОНИ ЗА И ПРОТИВ КОРУПЦИЯТА ПИСАНИ НЯКОГА НЯКЪДЕ ОТ НЯКОГО!

За да ме разберете, ще ви дам един образец:
Колко от вас са летели със аероплан?
А на какъв брой от вас им се е допърдявало по време на полет?
А какъв брой от вас са пръдвали, надявайки се, че шумът на моторите ще заглуши чревния екот, а вентилацията ще се погрижи за уханието?
А в този момент тези, които сме го правили, да си представим по какъв начин щяхме да постъпим в спокоен аероплан без вентилация?

Казвам ви: И НАЙ-ДОБРИТЕ ИЗМЕЖДУ НАС СА ИЗКУШЕНИ ДА ПРЪДНАТ, АКО НЯМА ДА БЪДАТ ЗАБЕЛЯЗАНИ. А ДОРИ И НАЙ-ЛОШИТЕ ЕДВА ЛИ ЩЕ Гражданско отделение СТОРЯТ ПУБЛИЧНО!
РАЗБРАХТЕ МЕ. "
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР