Платформата за споделено пътуване Uber напуска България - отново и

...
Платформата за споделено пътуване Uber напуска България - отново и
Коментари Харесай

Uber избра България за първия си инженерен офис извън САЩ - а сега си тръгва

Платформата за споделено пътешестване Uber напуща България - още веднъж и може би дефинитивно. 9 години, откакто услугата спря да се предлага на нашия пазар, тази есен ще затвори порти и инженерният офис на компанията у нас. При откриването си той беше първата такава локация на Uber отвън Сан Франциско.

Според два източника на Money.bg малко преди Великден екипът е бил известен, че през септември офисът приключва своята активност.

Мотивът - Uber желае да концентрира своите инженерни запаси в Индия и Нидерландия.
 Uber оповестиха
Uber оповестиха " най-силното тримесечие досега "

Платформата за споделено пътешестване за момента не усеща спад в търсенето

Новината за идното затваряне е пристигнала след месеци на " заледяване " на наемането на нови чиновници на инженерни функции.

Към февруари обезпечените лица в българското сдружение са 84 - намаляваща численост по отношение на средата на предходната година, само че въпреки всичко с сред 20 и 30 индивида повече спрямо предкризисната 2019 година

Офисът действа от 2014 година Един от последните му ръководители - Иван Атанасов, напусна компанията, с цел да стане шеф на Redis за България при започване на тази година.
 Други се свиват, само че Redis пристигна в България, с цел да пораства
Други се свиват, само че Redis пристигна в България, с цел да пораства

Иван Атанасов, шеф на компанията за страната, пред Money.bg

Какво следва за чиновниците на Uber у нас? Според нашата информация вариантите ще са две - релокация в Индия или Нидерландия или обезщетение. Точните параметри обаче към момента не са коментирани със засегнатите.

Money.bg потърси публична информация от Uber още в петък, само че от компанията не дадоха отговор на нашите запитвания до публицистичното привършване на тази публикация.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР