Платформата за реално отчитане на чистотата на въздуха показа, че

...
Платформата за реално отчитане на чистотата на въздуха показа, че
Коментари Харесай

Поредно доказателство, че топлофикациите на природен газ гарантират по-чиста околна среда

Платформата за действително отчитане на чистотата на въздуха сподели, че замърсяването на въздуха в гр. Велико Търново в неделя е било 2 пъти и половина над нормата. В 15:00 равнището на фините прахови частици е достигнало 123PM10 при междинна позволена стойност 50PM10.

От известие на уеб страницата на Топлофикация Велико Търново излиза наяве, че в същия ден в сдружението е зародила повреда на основен топлопровод. От предприятието са съобщили, че за осъществяване на ремонтни действия, е прекратено топлоподаването в част от регионалния град.

Топлофикация Велико Търново създава сила от природен газ и биомаса, които се считат за доста по-щадящи източници на сила от въглищата, които употребяват доста семейства за отопление. Оказва се, че непредвиденото отчасти прекъсване на работата на една топлофикация води до замърсяване на въздуха. Каква е повода?

Според специалисти при сходни повреди на топлофикация в студени дни хората прибягват до отопление на дърва, въглища, пелети и други, които става известно водят до завишаване на нормите за възможни нездравословни излъчвания. Продължителното поемане на превишени стойности на фини прахови частици води до белодробни болести.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР