Платформата за разплащания Ripple разкри намерението си да въведе новa

...
Платформата за разплащания Ripple разкри намерението си да въведе новa
Коментари Харесай

Ripple планира да въведе собствена стабилна монета

Платформата за разплащания Ripple разкри желанието си да вкара новa стабилнa монетa, обвързанa с щатския $, както в мрежата на Етериум, по този начин и в XRP Ledger.

Според неотдавнашно прессъобщение от Ripple Labs идната постоянна монета, чието име към момента не е оповестено, ще поддържа обязаност 1:1 с щатския $ и ще бъде изцяло гарантиран с пари в брой, краткосрочни американски държавни скъпи бумаги и други сходни активи.

Решението за стартиране на тази валута произтича от забележителното търсене на транзакции със постоянни монети на разрастващите се пазари, показват от Ripple. Макар че активът ще дебютира в XRP Ledger и Етериум , Ripple изрази планове в бъдеще да разшири наличието си и в други блокчейн платформи, въпреки че не бяха предоставени съответни данни.

Моника Лонг, президент на Ripple Labs, акцентира стратегическото значение на издаването на стабилната монета в XRP Ledger и Етериум.

Тя споделя, че този ход има за цел да сътвори основен портал за изследване на нови благоприятни условия в институционалните и DeFi приложения в разнообразни екосистеми.

Присъщите на XRP Ledger функционалности, като да вземем за пример децентрализираната борса и автоматизираният маркетмейкър, са създадени по този начин, че да употребяват XRP като мостов актив. Въвеждането на надеждна постоянна монета в XRPL е на път да подтиква по-широко приемане и нововъведения, като по този метод обогати екосистемата.

В обвързвана обява в обществената мрежа X Брад Гарлингхаус, основен изпълнителен шеф на Ripple Labs, акцентира смисъла на стартирането на постоянна монета за превъзмогване на пропастта сред обичайните финанси и бранша на цифровите активи.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР