Платформата за подаване на сигнали от страна на потребителите за

...
Платформата за подаване на сигнали от страна на потребителите за
Коментари Харесай

БАБХ подхваща леща с камъни и вино с вкус на нафта

Платформата за подаване на сигнали от страна на потребителите за подозрения и нередности на хранителни артикули zdkh.bg сигнализира Българската организация по сигурност на храните (БАБХ) за два продавани в комерсиалната мрежа некачествени продукта. 

Става дума за българска леща със повишено наличие на камъни и други съмнители детайли и вино в кутия вид „ Мерло “ с усет на парафин и нафта, за които два има подозрения, че вредят на здравето на потребителите, оповестиха от съдружие „ За налична и качествена храна “.

За да се подаде сигнал на , потребителят би трябвало да вкара имената си, електронен адрес и телефон. Във формата за сигнали има поле, в което да се опишат нередностите, като могат да прикачват също фотоси и файлове.

Сдружение „ За налична и качествена храна “ е организация с нестопанска цел в социална изгода. Предметът му на активност е отбрана правата и ползите на жителите, свързани с проблемите по отношение на качеството и цената на питателните артикули и разпространение на концепцията за качествена храна на налични цени. В интернет страницата му се поддържат рубрики за диалози с производители и консуматори, а към този момент има и нова - за разговор с представители на браншовите организации.

В края на предходната година неправителствената организация е предложила компаниите, които редовно пускат на пазара некачествени храни и от време на време са хващани в нарушаване, да се афишират обществено.

„ Предлагаме информацията за наново нарушаване на наредбите, забраняващи умишлено заменяне, прибавяне, подправяне на храна или опаковка, с които контролните органи разполагат да е обществена “,

разяснява ръководителят на Управителния съвет на сдружението Андрей Велчев. Организацията е изготвила и план за промени в Закона за храните, който планува съответно да се показват стоката, изложение на откритото нарушаване, подхванатите от контролния орган ограничения за попречване на нарушаването.

Вече е поискано и мнение по измененията от Министерски съвет, Министерство на земеделието, Комисията по земеделието, храните и горите към 48-то Народно заседание и браншовите организации.

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР