Платформата за обмен на криптовалути Crypto.com, която има офис в

...
Платформата за обмен на криптовалути Crypto.com, която има офис в
Коментари Харесай

Crypto.com се раздели с над 2000 служители в България по особен начин

Платформата за продан на криптовалути Crypto.com, която има офис в София и за която работят стотици български чиновници, вероятно търси метод по какъв начин да освобождава хора от България, без да се постанова да ги редуцира. Това най-малко настояват поискали анонимност чиновници на компанията, които се свързаха с екипа на Money.bg.

Един от тях работи в българския офис на сдружението от август 2021 година като експерт " Клиентското обслужване с британски език ". Условно ще го назоваваме Алекс, тъй като самичък пожела анонимност. Той описа пред редакцията, че когато през 2022 година стартират съкращенията в Crypto.com на световно равнище, стартира и всеобщо уволняване на хора в България.

" Бяха съкратени над 2000 души от българския екип, сега сме по-малко от 1000. В моя отдел - " Клиентско обслужване ", сме към 600 индивида. Основният проблем е, че българският мениджмънт на компанията внезапно реши да ни принуди да работим присъствено и то всеки ден в софийския офис, а това няма по какъв начин да се случи. Първо, тъй като огромна част от чиновниците не са от столицата и второ, тъй като сделката ни е била друга. И те ни споделят - или идвате в офиса, или напускате ", споделя Алекс.

Справка в комерсиалния указател демонстрира, че чиновниците на българското сдружение " Форис Юръп " ЕООД, което наема локалния личен състав, са намалели от максимума си 2 984 души през юни 2022 година до 886 през септември 2023-а.  Само от началото на 2023 година до септември на същата година, чиновниците са намалели с 299.
 Crypto.com, за която работят и хиляди българи, освобождава 5% от личния състав си след срутва на криптовалутите
Crypto.com, за която работят и хиляди българи, стартира да освобождава чиновници

Това е третата криптокомпания, която освобождава чиновници

Средната работна заплата, която получават чиновниците от българския екип на крипто компанията, е към 2 500 лв. бруто плюс разнообразни бонуси и придобивки. Бонусите се превеждат в тяхната криптовалута - кронос. Служителите са разочаровани от още нещо - когато са постъпвали на работа са им били обещавани акции, но Crypto.com, записана в Сингапур, не е на фондовата борса.
 Снимка 585911
Източник:

От Crypto.com обявиха за Money.bg, че " новата политика на компанията е обвързвана значително с присъствена работа и че когато се постанова да редуцират хора заради разнообразни аргументи, те го вършат публично, а не по заобиколен път ".

Алекс и доста от сътрудниците му обаче са сигурни, че ултиматумът за наличие в софийския офис е мотив доста чиновници да изоставен работа сами. Според огромна част от българския екип, компанията има финансови или други усложнения, само че сега не желае публично да уволнява личен състав. Казват още, че работата им напоследък доста е намаляла, най-много що се отнася до обслужването на клиенти.

Стъпването на компанията в България и нейният напредък се случиха редом с бурното развиване на криптосектора и повишаването на цените на криптоактивите през миналите няколко години. През 2021 година броят на чиновниците нараства от 344 през януари до 1 754 през декември, а през януари 2022-а към този момент са 2 171 души. 

Миналата година основният изпълнителен шеф на Crypto.com Крис Маршалек разгласява тематика в Twitter, описваща позицията на компанията по отношение на пазарната обстановка сега. Той разяснява, че " платформата е принудена да понижи чиновниците си, до момента в който бичият пазар се върне, тъй като единствено по този начин ще резервира позициите си ".
 Crypto.com изпрати 400 милиона $ по неточност в друга борса, само че съумя да си ги възвърне
Да преведеш 400 милиона $ на неверен адрес

Това не е първата неточност на компанията, само че е най-голямата за момента

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР