Платформата за краудфандинг GoFundMe преустанови превеждането на събраните за протестиращите

...
Платформата за краудфандинг GoFundMe преустанови превеждането на събраните за протестиращите
Коментари Харесай

Спряха парични потоци към протестиращите в Канада шофьори

Платформата за краудфандинг GoFundMe прекрати превеждането на събраните за протестиращите в Канада водачи на камиони пари, съобщи Би Би Си.

"Даренията за "Конвой от камиони на свободата " доближиха 10 милиона канадски $ (около 8 милиона щатски). От тях към страницата на Конвоя са преведени почти 10% от събраните средства ", добави английската медия.

"Ние преустановяваме за неопределен срок превеждането на събраните средства в интерес на организацията "Конвой от камиони на свободата ", тъй като жигосваме всевъзможни форми на екстремизъм и принуждение ", обявиха от GoFundMe пред Би Би Си.

От "Конвой от камиони на свободата " показаха,че против платформата за краудфандинг са подхванати юридически дейности и това е повода за преустановяването на паричните преводи ", добави медийната корпорация.

Според Би Би Си протестиращите водачи са получили финансова поддръжка от към 120 000 физически и юридически лица. "Най-много дарения има от Съединени американски щати, пари са превеждани и от Англия, Австралия и Полша ", уточни още медията.

Както към този момент заяви, стотици водачи на камиони блокираха региона към постройката на канадския държавен парламент в Отава. Протестът бе съпроводен със подиуми на вандализъм и принуждение.

Краудфандингът е метод за набиране на финансови средства, като доста хора се подканват да обезпечат дребни суми. Той се употребява за събиране пари за щедрост, поддръжка на дребни междинни предприятия и други цели.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР