Платформата за кратки видеоклипове TikTok обяви стартирането на нова функция,

...
Платформата за кратки видеоклипове TikTok обяви стартирането на нова функция,
Коментари Харесай

TikTok ще маркира генерираното от AI съдържание

Платформата за къси видеоклипове TikTok разгласи стартирането на нова функционалност, която ще разреши на основателите категорично да посочат, че тяхното наличие е основано благодарение на AI. Това изобретение беше видяно за първи път от потребителите предишния месец. Инициативата има за цел да увеличи прозрачността и честността при основаването на наличие.

Как да разпознаваме генерираното от ИИ наличие в TikTok?

Съгласно новите правила, основателите на наличие са длъжни да разкрият дали материалът е основан благодарение на AI. Когато създавате видеоклип или фотография, ще бъдете подканени да включите функционалността за маркиране. Тагът „ AI “ ще бъде подложен под потребителското име в долния ляв ъгъл на видеоклипа. Компанията акцентира, че немаркираното AI наличие може да бъде отстранено.

Каква е задачата на нововъведената функционалност?

TikTok възнамерява скоро да стартира да тества автоматизирано етикетиране на цялото AI наличие. Това ще бъде част от устрема на компанията да предизвиква прозрачността и да предотвратява разпространяването на подправено наличие, което към този момент натрупа милиони гледания посредством потреблението на програмен продукт за клониране на глас, основаване на подправени песни и видеоклипове с присъединяване на известни персони.

Освен това, TikTok подреди на основателите на филтри и резултати да преименуват инструментите, които работят въз основата на AI, като прибавят съкращението „ AI “ към името им. Например, филтърът за лице Bold Glamour, който се появи в TikTok през март, ще претърпи процедура по преименуване.

TikTok има за цел да сътвори среда, в която потребителите могат решително да разграничават действителното наличие от генерирано от AI. Това ще помогне за попречване на разпространяването на дезинформация и ще резервира доверието на аудиторията в платформата.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР