Платформата за кратки видеа TikTok планира да изгради център за

...
Платформата за кратки видеа TikTok планира да изгради център за
Коментари Харесай

TikTok отваря в Ирландия център за данни на потребители от Европа

Платформата за къси видеа TikTok възнамерява да построи център за данни в Ирландия с инвестиция от 500 млн. $, където да съхранява информация на потребителите от Европа, в това число видеа и известия.

Двете съществени цели на събирането на данните са таргетирането на реклами, както и усъвършенстването на логаритъма на приложението, написа „ Би Би Си “. Отварянето на центъра е дълго премислян ход, който ще сътвори стотици нови работни места, откакто проработи в границите на идващите до 24 месеца.

До момента данните на софтуерната компания се съхраняваха главно в Съединени американски щати с аварийни копия в Сингапур. Информацията от версията на приложението в Китай, където се споделя Douyin, е на територията на страната и не се дава на държавното управление.

За решението излиза наяве на фона на договарянията за пазаруването на бизнеса на TikTok в Щатите от софтуерния колос Microsoft, откакто президентът Доналд Тръмп заплаши да забрани използването му на територията на страната, сходно на Индия.

Каква информация дават потребителите на TikTok?
Възраст, ключова дума, имейл адрес и телефонен номерСписъците с контакти в телефона и обществените мрежиГеолокация и IPДетайли за устройството, от което употребяват приложението, в това число операционна системаПубликувани мнения, фотоси, видеаИстория на интензивностите в границите на приложениетоДанни за сърфиране отвън приложението, събирани благодарение на бисквиткиИнформация за плащанияДанни от трети страни и обществено налични източници
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР