Платформата за борсова търговия Robinhood отчете нетна загуба от 423

...
Платформата за борсова търговия Robinhood отчете нетна загуба от 423
Коментари Харесай

Robinhood отчете загуба от над 400 млн. долара за последното тримесечие. Акциите й се сринаха

Платформата за борсова търговия Robinhood регистрира чиста загуба от 423 млн. $ за последното тримесечие, като акциите и се сринаха с 15% в следборсовата търговия, съобщи Си Ен Ен.

Този резултат идва, откакто година по-рано, когато компанията още не беше осъществила първичното си обществено предложение, тя бе на облага от 7 млн. $.

Цената на книжата на Rоbіnhооd се намали до 9,98 в следборсовата търговия. По време на първичното обществено предложение компанията през юли нейните акции си продаваха за 38 $, а през август доближиха връх от 85 $.

В третият си доклад като обществена компания Robinhood разгласи общи доходи от 363 млн. $ през тримесечието, приключило на 31 декември, по отношение на 318 млн. $ през същия интервал на предходната година, Според данни на Refinitiv IBES анализаторите чакаха доходи от 362,14 млн. $.

Голям принос за загубата на компанията носи внезапният растеж от 162% на разноските през последното тримесечие по отношение на същия интервал на предходната година.

Главният финансов шеф на Robinhood Джейсън Уорник съобщи, че тези разноски се дължат на хонорари с акции и увеличение на личния състав.

„ Смятаме, че сме в доста добра позиция да стартираме да забавяме темпото на разноските “, разяснява той.

Приходите от преводи с криптовалути обаче са нарастнали с цели 304% на годишна база до 48 млн. $, до момента в който тези от търговията с акции са паднали с 35% до 52 млн. $.

Подобно на доста софтуерни стартъпи, Rоbіnhооd към момента не е генерирал облага след своето IPO. Макар че растежът на приходите е добър знак, борят на дейните консуматори на платформата е паднал с 8% спрямо предходното тримесечие до 17,3 млн. души, откакто доста вложители на дребно излязоха от пазара.

Според Уорник компанията може да излезе на облага през 2022 година, само че той акцентира, че е по-вероятно това да се случи през 2023 година

Robinhood записа мощни резултати по време на пандемията, когато вложителите на дребно се обърнаха към приложението, с цел да търгуват с акции и други активи от у дома. Платформата бе в центъра на сагата GameStop, която раздруса финансовите пазари при започване на предходната година.

Големият интерес към платформата обаче сигнализира и регулаторите, които направиха няколко инспекции на компанията. Така правосъдните разноски на Robinhood скочиха от 1,4 млн. $ през 2019 година до 136 млн. $ през юли 2021 година

За първото тримесечие на тази година Robinhood чака чисти доходи под 340 млн. $, което би било спад с към 35% в съпоставяне със същия интервал на миналата година, когато търговията с „ мийм акциите “ като GameStop бе в разгара си.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР