Платформата вече отказва достъп дори на потребители с “чисто досие,

...
Платформата вече отказва достъп дори на потребители с “чисто досие,
Коментари Харесай

Имате провинили се приятели? Нямате достъп до Airbnb

Платформата към този момент отхвърля достъп даже на консуматори с “чисто досие ”, в случай че те са свързани с хора в забранителния списък    Спомняте ли си тийнейджърските години? Когато някой започнеше да прави доста пакости по време на ваучър, всички спираха да го канят. Както него, по този начин доста постоянно и хората, които биха го докарали със себе си.    Именно такава политика е въвела и водещата платформа за резервации Airbnb, която към този момент отхвърля достъп даже на консуматори с “чисто досие ”, в случай че те са свързани с хора, които компанията счита за рискови във връзка с сигурността, оповестява Engadget.    Компанията за краткосрочно отдаване чартърен на парцели е изправена пред невъзможната задача да реализира баланс сред това да накара притежателите да се усещат сигурни, като в това време не дискриминира незаслужено наемателите, показват от софтуерния информативен уебсайт и прибавят:    “Но нейният развой на обжалване е несъответстващ и замайващ, като в същото време заема страната на притежателите на отдаваните парцели ”.    Engadget цитира позиция на Airbnb пред Motherboard, в която се удостоверява, че от време на време платформата отхвърля да отдава чартърен парцели на консуматори, свързани с лица в забранителния лист, " за които има възможност да пътуват с тях ”.    

Motherboard съобшава, че през януари, да вземем за пример, Airbnb осведоми консуматор на име Аманда, че му е неразрешено да употребява платформата поради това, че е " тясно обвързван с лице, на което не е позволено да употребява Airbnb ". Аманда употребява кредитната карта на приятеля си, който има предходни нарушение съгласно платформата, с цел да резервира парцел. Двамата нито имат общ адрес, нито обща банкова сметка. Резервацията ѝ е отказана. 
Два дни откакто апелира възбраната, Airbnb я осведоми, че удостоверява решението си " след деликатно обсъждане ", с цел да помогне за " опазването на нашата общественост ".     От Airbnb обръщат внимание, че с цел да е сполучливо едно обжалване на отвод за резервация, има два съществени метода. Единият вид е неразрешеният ви другар сполучливо да апелира възбраната си, а другият - вие да докажете, че не сте " тясно обвързван " с проблематичния консуматор.     Така или другояче, посланието на компанията носи обезпокоителен подтекст - свържете се с човек с калпаво минало - без значение от това кой е той през днешния ден, и няма да можете да употребявате нашата платформа, показва Engadget.    Но този метод на компанията акцентира един доста по-мащабен проблем, който може да се мултиплицира - способността на огромните софтуерни компании да профилират потребителите става все по-голяма.     
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР