Платформата Square на съоснователя нa Twitter Джак Дорси се е

...
Платформата Square на съоснователя нa Twitter Джак Дорси се е
Коментари Харесай

Square купи фитнех компания за 29 млрд. долара

Платформата Square на съоснователя нa Twitter Джак Дорси се е съгласила да придобие австралийската финтех компания за заеми Afterpay за 29 милиарда $. Това е най-голямото придобиване в Австралия досега, написа „ Би Би Си “.

Споразумението образува колос за заплащане на вноски в промишленост, която вижда забележителен напредък.

„ Square и Afterpay имат обща цел. Ние изградихме нашия бизнес, с цел да създадем финансовата система по-справедлива, налична и приобщаваща “, споделя съоснователят и основен изпълнителен шеф на Square, Джак Дорси.

Австралийската компания разгласи, че нейният ръб единомислещо е предложил договорката на своите акционери, които се чака да имат 18.5% от новата компания.

Основана през 2015 година, Afterpay има над 16 млн. консуматори и се употребява от 100 млн. компании по целия свят. Разглежда се като основен знак за вероятностите на нишовата промишленост за онлайн заплащания без инспекции на заеми, която набра известност предходната година, изключително измежду младите, които избират да заплащат на вноски за някои артикули след началото на пандемията от COVID-19.

Платформата е позната най-много със своята услуга за отсрочено заплащане, която разрешава на потребителите във физически обекти и онлайн да купуват артикули неотложно и да заплащат на равни вноски за тях по-късно.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР