Платформата „Туитър“ става еднолична собственост на милиардера зад „Тесла“ и

...
Платформата „Туитър“ става еднолична собственост на милиардера зад „Тесла“ и
Коментари Харесай

Илон Мъск купува „Туитър“ за $44 млрд. 


Платформата „Туитър“ става еднолична благосъстоятелност на милиардера зад „Тесла“ и „Спейс Екс“ Илон Мъск за сумата от 44 милиарда $.

Това става след оферта, подадена от най-богатия човек в света, която „Туитър“ се опита в началото да отхвърли. През целия ден обаче имаше известия в американски медии, че договорката може да бъде доказана още през днешния ден и приключена – до края на годината.

Под напън „Туитър“ стартира да договаря с Мъск за изкупуване на акции на цена 54.20 $.

Мъск шокира света с офертата си седмица и половина откакто се разбра, че има 10-процентов дял в компанията и на процедура е най-големият й акционер. След оповестението на този факт бе поканен в борда на компанията, само че отхвърли дни преди да насочи офертата си.

Собственикът на „Спейс Екс“ сега има благосъстояние от 273 милиарда $ съгласно „Форбс“. В изказване, с което заяви за договорката, Мъск изяснява:

Свободата на словото е основата на функциониращата народна власт, а „Туитър“ е цифровият градски площад, където въпроси, жизненоважни за бъдещето на човечеството, биват обсъждани.

Не е известно по какъв начин договорката ще се отрази на образа на компанията и разпоредбите за битка с подправените вести и дезинформацията. Мъск нееднократно е осъждал ограничавания, налагани съгласно него на свободата на словото в „Туитър“ и другаде, оповестява dnevnik.bg
Източник: barometar.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР