Платформа за цифрови услуги FaST (Farm Sustainability Tool) ще предоставя

...
Платформа за цифрови услуги FaST (Farm Sustainability Tool) ще предоставя
Коментари Харесай

Цифровият инструмент FaST ще помага на земеделците

Платформа за цифрови услуги FaST (Farm Sustainability Tool) ще дава спомагателни благоприятни условия, свързани със земеделското произвеждане, околната среда и устойчивостта на фермерите от Евросъюза, разплащателните организации на страните членки, организации, предоставящи настойнически услуги, и разработчиците на цифрови решения. FaST е подкрепена от Групово дело „ Земеделие и развиване на селските региони “ (DG AGRI) на Европейската комисия, от Космическата стратегия на Европейски Съюз (DG DEFIS) и от Програмата на Европейски Съюз ISA2 (DG DIGIT), оповестяват от Института за агростратегии и нововъведения.

Визията на FaST е да се трансформира във водеща в света платформа за генериране и наново потребление на решения за стабилно и конкурентоспособно земеделие, учредено на галактически данни (Copernicus и Galileo) и други обществени и частни бази от данни. Модулната платформа ще поддържа селското стопанство на Европейски Съюз и Общата селскостопанска политика, като също по този начин ще разреши потреблението на решения, основани на машинно образование, прилагани за различаване на изображения, както и потреблението и повторната приложимост IoT данни, разнообразни данни от обществения бранш и генерирани от потребителя данни.

Първата версия на FaST v1.0 се осъществя измежду участващите сега райони на плана. Мобилното приложение v1.0 включва следните функционалности в комфортен за потребителя интерфейс: карти, наслагващи данните на фермата върху GIS слоеве; изображения на Коперник/Сентинел: RGB + NDVI; ръководство на акции с импортиране на данни за аграрни производители по IACS/GSAA; рекомендации за торене; фотоси с географски етикети; двупосочна комуникация; базова информация за времето и климата и други

Платформата също по този начин включва административен портал, където разплащателните организации могат да осъществят достъп до районните данни, настройка и потребителски профили и предпазен API механизъм за отдалечено свързване към хранилището за данни.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР