Платформа за търговия с криптовалути, наскоро претърпя значителен пробив, в

...
Платформа за търговия с криптовалути, наскоро претърпя значителен пробив, в
Коментари Харесай

Поредната крипто борса стана жертва на хакери – откраднати са над $26 милиона

Платформа за търговия с криптовалути, неотдавна претърпя забележителен пробив, вследствие на който бяха изгубени BTC и ETH на стойност над $26 милиона.

След първичните известия екипът на FixedFloat призна за нарушаването, като в началото отдаде необикновената интензивност на механически проблеми, преди да спре услугите за поддръжка.

От 17 февруари насам многочислени консуматори оповестяват за проблеми като спрени преводи и изчезнали средства в платформата. Блокчейн анализът демонстрира , че единствено на 18 февруари са били източени над 400 BTC (равняващи се на почти $21 милионаа) и над 1,700 ETH (на стойност близо $5 милиона).

Подробности по отношение на метода на офанзивата остават неразкрити. Съобщава се, че екипът на борсата организира задълбочено следствие на пробива в сигурността и разгласява следното изказване:

Освен това посетителите, които се пробват да получат достъп до уеб страницата на борсата, сега се срещат със известия за неточности на всички страници.

FixedFloat работи като автоматизиран продан на криптовалути, като не изисква регистрация на потребителите или инспекция на правилото “опознай своя клиент ” (KYC). Анализът на трафика демонстрира, че почти 26% от нейния уеб трафик произлиза от консуматори в Съединените щати. Освен това борсата е интегрирана с Lightning Network за улеснение на преводите с Биткойн.

През 2023 година Chainalysis посочи възраждането на така наречен ”ransomware ” офанзиви (или офанзиви за откупи), изключително ориентирани към високопоставени институции и сериозна инфраструктура. Последните констатации сочат, че предходната година киберпрестъпниците са генерирали рекордни облаги от $1 милиард посредством офанзиви по веригата за доставки, в които вземат участие както обособени лица, по този начин и дребни незаконни групи и огромни синдикати.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР