Платформа за игри, изградена върху блокчейна на Blast, претърпя значителна

...
Платформа за игри, изградена върху блокчейна на Blast, претърпя значителна
Коментари Харесай

Хакер открадна над $65 милиона от крипто игра

Платформа за игри, построена върху блокчейна на Blast, претърпя забележителна загуба, като над 60% от общата стойност на активите ѝ бяха компрометирани заради сериозен пробив в сигурността.

Пробивът беше оголен от екипът на Munchables посредством обява в платформата на X (Twitter), в която те обявиха:

Според ZachXBT, блокчейн следовател, портфейлът на хакера е съдържал 17,400 Етериум ( ETH ) токена на стойност $62.5 милиона след пробива, което съставлява забележителна част от общата заключена стойност (TVL) на Munchables. ZachXBT също по този начин уточни, че експлойтът може да е обвързван с разработчик от Северна Корея, който екипът на Munchables е наел.

ZachXBT разкри още, че многочислените разработчици, наети от Munchables, които са свързани с експлойта, евентуално имат една и съща идентичност. Те потвърдиха това, като показаха, че тези разработчици, който са се предложили взаимно, когато са кандидатствали за работата, постоянно са прехвърляли заплащания на едни и същи адреси за депозити и са захранвали взаимно портфейлите си.

За благополучие, хакерът е избрал да върне активите и от Munchables оповестиха, че са възстановили достъпа си до компрометираните средства.

В изказването си те настояват:

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР