Платформа в интернет помага на хора с увреждания при жизнената

...
Платформа в интернет помага на хора с увреждания при жизнената
Коментари Харесай

Платформа в интернет помага на хората с увреждания в Хасковс...

Платформа в интернет оказва помощ на хора с увреждания при виталната им изява и реализация. Тя е основана от Гърция и България, заяви в Хасково Розалина Гьобеклиева, която е.от Агенцията за европейска интеграция

" Постарахме се да създадем инструментариум, който да поддържа опитите за обществено предприемачество на тази социална каста ", ​коментира Гьобеклиева. Освен за поощряване, платформата дава благоприятни условия и за основаване на партньорски мрежи и ноу-хау. Фокусът е общественото агропредприемачество на хора в трансграничния район.

" Държавата би трябвало да създаде механизми за непосредствено възлагане на икономически действия на организации и хора с физически усложнения ", акцентира още Розалина Гьобеклиева.

Сред сполучливите образци е Социално-поклонническата кооперация. От две години тя се занимава с поклоннически туризъм и образуване на спортни действия навън. " Липсата на обществени контакти и благоприятни условия за реализация са основните проблеми на хората с увреждания ", показа ​служителката в кооперацията Яна Петрова.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР