Платеното паркиране на леки автомобили в т.нар. синя зона в

...
Платеното паркиране на леки автомобили в т.нар. синя зона в
Коментари Харесай

Паркирането на леки автомобили в синята зона в Добрич поскъпва до 1,20 лева за час

Платеното паркиране на леки коли в така наречен синя зона в Добрич ще нарастне от един лев на 1,20 лв. за час, а на лекотоварните до 2,5 тона, както и на микробусите - от два на 2,40 лв. за час. Това плануват промени в общинската разпоредба за организацията и сигурността на придвижването, които са препоръчани за публично разискване, съобщи Българска телеграфна агенция.

Таксата за престой на транспортно средство на углавен паркинг също се усилва - от лев на 1,20 лв. за час. Цената на служебния абонамент за платено паркиране за месец нараства от 60 на 90 лв..

Работното време на синята зона обаче се понижава и ще работи сред 8.00 и 17.00 часа, а не до 18.00 часа, както до момента, съгласно предвижданите промени в наредбата. Въвежда се и нова система за централизирано ръководство на синята зона като заплащането ще става посредством електронен ваучър, който ще може да бъде закупен в обекти, избрани със заповед на кмета на общината, или посредством мобилно приложение. Така чиновниците в синята зона отсега нататък ще имат единствено контролни функционалности и няма да издават касови бонове. За водачите се резервира опцията да заплащат таксата посредством есемес.

Утвърдената организация на придвижване на моторните транспортни средства в Добрич би трябвало да се съблюдава, а записаните нови коли непрестанно се усилват, нараства и трафикът, както и случаите на погрешно паркиране, разяснява кметът Йордан Йорданов претекстовете за измененията.

В отчет до Общинския съвет, който ще бъде прегледан през февруари, кметът отбелязва и че таксите в синята зона не са променяни от нейното въвеждане през 2011 година.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР