Платени от утре в 00.00 часа в Хасково стават двата

...
Платени от утре в 00.00 часа в Хасково стават двата
Коментари Харесай

По левче за час на двата най-големи паркинга в Хасково от ут...

Платени от на следващия ден в 00.00 часа в Хасково стават двата най-големи общински паркинга до комплекс " ХХI век " и до търговски комплекс   " Ташкент ". Това заяви кметът Станислав Дечев.

Общо 145 са места на двата паркинга. " Инсталирани са нови модерни системи за вход и излаз, които от 6 октомври до момента бяха в тестов интервал ", разяснява Дечев. Таксата е  лев за час и 12 лв. за денонощие. Ще може да се заплаща по разнообразни способи - в брой или с дебитна или кредитна карта на каса, или пък със сканиране с телефона на щрих-кода от билета и последване на линка, разясни кметът. Трафикът ще бъде следен от камери, които разпознават номерата и ще наблюдават за зловредни дейности, както това се случи към този момент на два пъти с бариерите в тестовия интервал. " За паркинга до " ХХI век " има и вид за месечен абонамент от 120 лева ", посочи градоначалникът.



Двата обекта бяха освободени от предходния наемател в края на август т. година. След това бе разгласен търг, който се провали. Затова взехме решение да записваме лично сдружение " Общински паркинги - Хасково ", което да оперира с паркингите, напомни Дечев. Така с решение на общинските съветници с 36 гласа " за " от началото на предишния месец Общинското дружество " Тролейбусен превоз ", което с изключение на транспортната активност, стопанисва " Синя зона ", пое и  двата най-големи паркинга в града.

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР