Пластмасовите облицовки в интериора на по-старите автомобили неминуемо се износват.

...
Пластмасовите облицовки в интериора на по-старите автомобили неминуемо се износват.
Коментари Харесай

Как без пари да обновим захабената пластмаса в салона на колата

Пластмасовите облицовки в интериора на по-старите коли неизбежно се износват. При по-евтините коли това естествено става по-бързо, само че и при така наречен използвани премиум коли пластмасата старее. Е, има на ниска цена метод да се справите с остарялата и захабена пластмаса в салона.

По-конкретно приказваме за твърдата и гладка пластмаса, захабяваща се главно отвътре на праговете и налична още по-вътрешната страна на вратите и долните елементи на арматурното табло.

Първото, което би трябвало да извършите е пластмасовият детайл да се измие с вода, избърсва и се изчаква да изсъхне изцяло. Тогава на ход идва... елементарната парафинова свещ. Минералният восък има изумителен набор от свойства, едно от които оказва помощ тъкмо в този случай.

Но да оставим теорията и да преминем напряко към процедура. Обикновена свещ, която е най-евтиния и най-достъпен източник на парафин се пали и капки от разтопената и конструкция се нанасят върху измитата пластмаса. След това идва " вълшебството ".

Със сешоар, най-обикновен, домакински, стартирате да топите капките, които към този момент са се сгъстили. Парафинът ще омекне доста, защото той кипи при температура от 140 градуса, което не можем да реализираме благодарение на сешоар. И остава единствено да го разнесем отмерено с парцал върху цялата пластмасова повърхнина. Покрита с тъничък пласт минерален восък, захабената пластмаса ще стане " като нова ".

А с изключение на, че салонната пластмаса ще наподобява доста по-добре, мръсотията и прахът няма да се лепят по нея. И най-важното - цената на интервенцията се пресмята в стотинки. Такова решение, просто и необикновено на ниска цена, ще разреши на интериорната украса на колата да върне блясъка си в продължение на доста дни, а когато " магията " изчезне, постоянно можете да я повторите.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР