Пластмасата е едно от много сериозните предизвикателства при опазването на

...
Пластмасата е едно от много сериозните предизвикателства при опазването на
Коментари Харесай

Нено Димов: Пластмасата е сериозно предизвикателство при опазване на средата

Пластмасата е едно от доста сериозните провокации при опазването на околната среда. От една страна, това е артикул и материал, който е решил редица проблеми в исторически проект, само че който основава други проблеми, които е пристигнало времето да бъдат решавани. Това разяснява в утринния блок на Българска национална телевизия министърът на околната среда и водите Нено Димов.

Нено Димов, министър на околната среда и водите: Факт е, че другите прогнози приказват за 2025 до 2050, което е относително дребен откъслек от време, в което, в случай че продължи тренда сега, същото развиване, в международния океан ще има доста повече пластмаса, в сравнение с риба. Тази тревога е навременна.
Предложението на Комисията за пластмасата е поредност от политики, изясни той. Целенасочени дейности от последните няколко години, които целят точно това - превъзмогване на замърсяването от пластмаса, акцентира Димов.

Според него обаче би трябвало да е ясно и да се направи сериозен разбор с какво ще бъде сменена пластмасата и по какъв начин ще се повлияе на стопанската система. Има доста наранени страни и би трябвало да бъде открит баланс, изясни той.

Нено Димов, министър на околната среда и водите: Всяка промишленост ще пази своите ползи и по тази причина не инцидентно споделих, че би трябвало да се откри баланс. От една страна, в случай че прекратим потреблението на пластмаса от на следващия ден, в действителност доста мъчно ще стане, да не кажа, че не е допустимо, въпреки това, казусът е налице и би трябвало да се откри решение на този проблем. Между тези две неща би трябвало да се търси баланс и скорост.

Според данни на Районните здравни инспекции от 48 плажа, които са тествани 25 са в чудесно положение, другите 13 са в доста положително.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР