Пласидо Доминго ще изнесе концерт с популярни арии от обичани

...
Пласидо Доминго ще изнесе концерт с популярни арии от обичани
Коментари Харесай

Кралят на операта Пласидо Доминго се завръща в България

Пласидо Доминго ще изнесе концерт с известни арии от обичани опери на 11 септември в „ Арена София ”. „ България, доста съм благополучен, че още веднъж ще бъдем дружно “, написа тенорът на формалната си страница.

82-годишният артист, именуван „ кралят на операта “ е на международно турне, в което включи и София. От екипа му споделят, че маестрото приготвя специфична изненада за гостуването си тази година. През 2014 година международният тенор подвигна на крайници публиката с осъществяване на песента „ Моя страна, моя България “ на Емил Димитров.

Музикални критици настояват, че това ще е последното огромно турне за популярния реализатор, показват уредниците.

По думите им, с изключение на обичайни страни като Испания и Германия, в които постоянно пее, Доминго този път включи страни като Узбекистан и Турция. На сцената той излиза с локални оркестри и кани за свои сътрудници млади оперни гении, някои от които са финалисти на оперния конкурс „ Опералия “.

Конкурсът се счита за най-авторитетният в света. От него потегли и международната кариера на българското сопрано Соня Йончева, напомнят уредниците.

В София на сцената ще се показват две нови звезди – Дженифър Роули и Кристина Рамос. Очаква се да звучат арии и дуети от опери на Верди и Пучини.

Това е трето посещение на Пласидо Доминго в България. Първото беше още веднъж в „ Арена София ” (тогава „ Арена „ Армеец “) през 2014 година. През 2021 година пя под намерено небе по покана на Соня Йончева. Концертът пред храм-паметника „ Св. Александър Невски “ събра над 5000 фенове на площада и бе гледан от над 60 000 фенове посредством стрийминг в целия свят.

До края на годината той ще бъде показан по една от огромните международни малките екрани за класическа музика.

Тази седмица Пласидо Доминго още веднъж ще застане на една сцена с българското сопрано в специфична церемония, отдадена на диригента Даниел Баренбойм – на фестивала в Залцбург. В нея ще вземат участие още Чечилия Бартоли, диригентът Зубин Мета и други звезди на оперната сцена.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР