Плащането за руски газ в рубли се отнася за сделки

...
Плащането за руски газ в рубли се отнася за сделки
Коментари Харесай

Ще спрат ли след 1-ви април доставките на газ, ако не са платени в рубли?

Плащането за съветски газ в рубли се отнася за покупко-продажби в края на април и началото на май. Доставките за Европа няма да се приключват от през днешния ден, в случай че не се е минало към съветска валута, разгласи Кремъл. Европейските държавни управления и компании създават общ метод по настояването на Москва. Досега беше известно, че задграничните купувачи могат да си открият сметки в рубли в Газпромбанк до 1-ви април пред алтернативата за прекъсване на доставките.

Планът за преход към разплащане в рубли за съветски газ е ориентиран повече към отбрана на съветските енергийни компании от бъдещи наказания, в сравнение с към отнемане на Европа от гориво, настояват анализатори.

Европейските купувачи чакат уточнения от Газпром. Според италианския министър председател Марио Драги банковият трансфер в рубли на суми във валути, залегнали в газовите контракти, е вътрешен проблем на Русия.

" Дали това значи, че при липса на удостоверение в рубли, газовите доставки стопират от 1-ви април. Не, не значи, и това не произлиза от декрета, подписан и оповестен през вчерашния ден. ", съобщи Дмитрий Песков - представител на Кремъл.

Плащането в рубли не се отнася за към този момент доставени размери. Кремъл не изключи вероятно бъдещо връщане към евро и долари при газовите покупко-продажби, само че уточни, че в актуалните условия рублата остава най-предпочитаната и надеждна опция за Москва.

Русия дефинира като нарушаване на интернационалното право възможна национализация на подразделенията на Газпром и Роснефт в Германия.

Според вестник " Ханделсблат " Берлин обмисля подобен ход с цел да подсигурява енергийната сигурност на страната. Поводът е решение на Газпром да изтегли бизнеса си от Германия поради разногласия по условието на Москва за прекосяване към заплащания за газ в рубли.

Руската компания приключва присъединяване си във всички активи на основаната в Берлин " Газпром Германия " с единствен акционер Газпром Експорт. Газпром Германия е оператор на няколко огромни газохранилища във Федералната република и създава планове в Сърбия, Австрия и Чехия.

Посочената от Москва за медиатор в разплащанията Газпромбанк към този момент не е измежду изключените от системата СУИФТ, само че Велибритания предходната седмица замрази нейните активи. Островът получава едвам 4 % от своя газ от Русия, при 40 на 100 за Германия и една трета за цяла Европа.

На посещаване в Индия съветският външен министър Сергей Лавров изясни прекосяването към рубли с ненадеждността на западните сътрудници. Той уточни, че Русия и Индия разполагат със лични системи за разплащане в национални валути, като заобикалят $.

Не желаем да подвластен от система, която може да бъде затворена когато и да е, система, чиито притежатели могат да откраднат нашите пари, съобщи Сергей Лавров - министър на външните работи на Русия.

Русия трансферира в рубли и заплащанията за самолети, взети под аренда от " вражески страни ". Приближен до президента Путин предизвести, че Русия, която е огромен експортьор на пшеница, може да ограничи износа на аграрни артикули единствено до " другарски страни ".
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР