Плащането със смартфон през приложението Гугъл Пей (Google Pay) вече

...
Плащането със смартфон през приложението Гугъл Пей (Google Pay) вече
Коментари Харесай

Плащането през Гугъл вече е възможно и в България

Плащането със смарт телефон през приложението Google Пей (Google Pay) към този момент става допустимо и в България, както и за Австрия, Естония, Гърция, Унгария, Латвия, Литва, Холандия, Португалия и Румъния, оповестиха от " МастърКард " във вторник.

Така потребителите с Android устройства могат да употребяват смарт телефоните си, с цел да вършат безконтактни, сигурни, бързи и комфортни покупки във физически магазини, както и онлайн.

Услугата ще е допустима за притежателите на карти, издадени от Banca Transilvania, Bunq, CEC Bank, Curve, LHV Pank, Monese, N26, Revolut, Swedbank, Unicredit Bank Romania, Viva Wallet и други.

Наравно с тях, у нас новата услуга е налична и за потребителите на мобилен портфейл phyre на българската софтуерна компания " Пейнетикс " (Paynetics). Иновативният модел, който компанията и Mastercard са построили, дава подготвена инфраструктурна екосистема за мобилни приложения, която обезпечава елементарно и бързо въвеждане на решението от сътрудниците на " Пейнетикс " в България и Англия. Така портфейлите остават съвместими между тях и картодържателите споделят средства свободно.

След началото на пандемията, безконтактните преводи в цяла Европа набъбнаха с близо 80%, показват от " МастърКард ". Тъй като потребителите започнаха да употребяват по-малко пари в брой, мнозина одобриха безконтактните разплащания като безвредна, комфортна и бърза алтернатива – смяна, която се чака да устои на времето. Новото показване на Гугъл Pay е образец за продължаващия ангажимент на Mastercard да внася нововъведения, които опростяват всекидневието на хората и вършат заплащанията още по-сигурни.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР