Плащането с карта е невъзможно в нито една пощенска станция

...
Плащането с карта е невъзможно в нито една пощенска станция
Коментари Харесай

Къде у нас не е възможно да плащаме с карта

Плащането с карта е невероятно в нито една пощенска станция у нас, стана ясно от отговор на министъра на превоза в оставка Георги Гвоздейков на депутатски въпрос, предава сайтът Pariteni.bg.

Поставянето на ПОС терминални устройства е платежна услуга, за което е нужна регистрация като платежна институция и приемане на лиценз за даване на платежни услуги. Българска народна банка издава този лиценз.

Но „ Български пощи “ не разполагат с подобен и не може  да употребява независимо услугата „ Плащане посредством ПОС терминал при търговец, след заплащане на артикули и услуги при същия търговец “, изяснява транспортният министър.

В тази връзка сдружението е провело срещи с представители на редица банки, на които са обсъждани опциите да слагане на ПОС терминални устройства в пощенските станции с повече преводи и респективно упования за по-голям брой заплащания с карта. Засега обаче договореност с банка не е реализирана, написа Гвоздейков.

По думите му от софтуерна позиция има опция за възнаграждение на услугите, осъществявани от „ Български пощи “, посредством ПОС терминал. В договорите за инкасиране на суми за битови сметки няма клаузи, ограничаващи потреблението на такива устройства в пощенските станции.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР