Плащането на пътувания с биткойни вече е достъпно в Испания.

...
Плащането на пътувания с биткойни вече е достъпно в Испания.
Коментари Харесай

Туристическа агенция в Испания позволи плащане с биткойни

Плащането на пътувания с биткойни към този момент е налично в Испания. Туристическата организация Mint57, профилирана в продажбата на персонализирани първокласни пътувания до по-малко населени дестинации, първа разработи нужната технология за ръководство на пътните заплащания посредством криптовалути, пише . 

Федерика Рогантин, създател на организацията, споделя, че планът е зародил преди две години преди скока на интереса на потребителите към криптовалута.

" Виждаме възходящ интерес, тъй като някои клиенти ни помолиха за заплащане с биткойни. В Латинска Америка има клиенти, които желаят да избегнат въздействието на инфлацията върху спестяванията си, а има и вложители, които са спечелили доста пари и не знаят по какъв начин да ги създадат ликвидни ", акцентира той в изявление за Cinco Días.

Само две от новите групи са управлявали тази организация, като 90% от клиентите в Испания и останалите 10% са разпределени сред Италия и Латинска Америка, с цел да станат първите, които одобряват заплащане за пътувания с криптовалути. Първите публични статистически данни демонстрират, че в Испания има 5 милиона консуматори на криптовалута и Mint57 счита, че доста от тях биха могли да стартират да употребяват спестяванията си при пътувания.

Рогантин изяснява, че интервенцията е доста елементарна. " Всички транзакции се правят посредством Bitpay - приложение, сходно на Paypal. Потребителят се записва, свързва своя цифров портфейл с този на организацията и прави директното заплащане. Ако не желаете да се регистрирате, можете да извършите прекачване от портфейл в портфейл ", показва Рогантин. Тя твърди, че туристическата организация дава отговор за незабавното превръщане на заплащането на клиента в евро за издаване на фактурата, защото към този момент фактурирането с виртуални валути не е позволено. 

Както заплащането посредством Bitpay, по този начин и прехвърлянето сред виртуални портфейли се обезпечават, по думите на Рогантин, от системата за транзакции на блокчейн. " Това е най-децентрализираният, безвреден и икономичен способ, защото не се нуждае от посредничеството на финансова институция ", показва още Федерика Рогантин. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР