Плащаме над 2,1 млн. лв. за храната, спането и транспорта

...
Плащаме над 2,1 млн. лв. за храната, спането и транспорта
Коментари Харесай

Плащаме 2,1 млн. лв. за гостите при европредседателството

Плащаме над 2,1 млн. лева за храната, спането и превоза на гостите за европредседателството ни.

Ведомството на министър Лиляна Павлова форсира подготовката на България за председателството на Европейския съюз, демонстрира разбор на оповестените публични поръчки при започване на месец август. Докато депутатите и част от министрите почиват, Министерството за българското председателство на Европейски Съюз е оповестило три основни търга, чиято обща стойност е 2 105 561 лв., сочи инспекция на Епицентър.бг в Агенцията за публични поръчки.

Те са свързани с изхранването на участниците в събитията през първата половина на идната година, хотелското им настаняване и обезпечаването на благонадежден превоз в София.

За цялостното образуване и даване на кетъринг услуги ведомството на Лиляна Павлова е планувало 1 166 417 лева без Данък добавена стойност. Победителят ще би трябвало да обезпечи цялото належащо съоръжение за осъществяване на публичната поръчка; обработка и доставка на храна и напитки; превоз, в това число профилиран превоз с хладилно съоръжение за превозване на храна; сервизно обслужване - сервитьори, посуда, принадлежности, чаши, маси, бар/бюфет, столове, съоръжение за обедите на блок-маса, покривки, калъфи за столове, салфетки, лед.

Изпълнителят следва да обезпечи нужното сервизно обслужване съгласно типа и равнището на съответното мероприятие.

В случай, че министерството реши, че е належащо в допълнение или друго сервизно съоръжение, изпълнителят е задължен да го обезпечи, за което не се дължи в допълнение възнаграждение, написа в тръжната документи. Кетъринг компанията ще би трябвало да се грижи за изхранването на общо 23 790 души, които ще бъдат в София по време на българското европредседателство. В тази цифра са включени 16 090 делегати и преводачи, 2 750 публицисти и 4 125 водачи и офицери.

За обезпечаване на удобен превоз за делегатите и гостите, българската страна ще заплати 466 667 лева без Данък добавена стойност. Предвижда се да бъдат наети и рейсове с водачи, които да транспортират делегатите от хотела им до НДК и назад през 6-те месеца на председателството ни на Европейски Съюз. Изпълнението на поръчката включва транспорти във всяко декларирано денонощие за интервала 1 ноември 2017 – 30 юни 2018 година Очаква се оптималният брой делегати да бъде почти 1000 души в избраните денонощия от периода на осъществяване на поръчката.

Делегатите ще бъдат настанени в столични хотели. Това ще коства на бюджета 472 477 лева без Данък добавена стойност. Министерството на българското европредседателство е решило тази поръчка да бъде предоставена единствено на една компания, защото хотелското настаняване на делегатите е обвързвано и с обезпечаването и гарантирането на тяхната защита и сигурност.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР