Плащаме 4 млрд. лв. допълнително за здравеопазване. Това каза управителят

...
Плащаме 4 млрд. лв. допълнително за здравеопазване. Това каза управителят
Коментари Харесай

Шефът на НЗОК: Плащаме 4 млрд. лв. допълнително за здравеопазване

Плащаме 4 милиарда лева в допълнение за опазване на здравето. Това сподели шефът на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) Дечо Дечев пред Би Ти Ви, представен от 24 часа.

„ В момента съществува разпоредба, която цели да покаже какво може да бъде в допълнение заплащано и какво не “, сподели Дечев.

По думите му казусът с наредбата за доплащане е, че тя е давала опция за нееднозначно тълкувание какво можеше да се доплаща. „ В един закон не всичко може да бъде записано в елементи. В новата наредбата ще бъде записано пределно ясно какво се покрива и какво не се покрива. Трябва да се обясни, че популистките изявления на някои политици се сблъскват с действителността, където не всичко е гратис “, съобщи Дечо Дечев.

Той съобщи, че половината от средствата за опазване на здравето са кешови заплащания. „ Около 50% от средствата, които влагаме всички, са кешови заплащания и към 50% се покриват посредством сумите, които отделяме – посредством 8% вноска за здраве “, разясни Дечев.

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР