Плаши ме, фактът, че не можем да постигнем вътрешен национален

...
Плаши ме, фактът, че не можем да постигнем вътрешен национален
Коментари Харесай

Пендаровски: Албания може да се отдели от Северна Македония по пътя към Европейския съюз

„ Плаши ме, фактът, че не можем да реализираме вътрешен народен консенсус на основни въпроси. Можем да спорим за всичко, само че не би трябвало да го вършим против националните си ползи “, сподели Пендаровски в изявление за TV21.


„ По искане на няколко политически партии свикахме среща, на която призовахме да препотвърдим нашия ангажимент за участие в Европейски Съюз. Каквото и да става ние сме за Европейски Съюз. Дебатът продължи по-малко от час. Имахме градивна среща “.

Промените в конституцията на Северна Македония няма да бъдат признати до 29 октомври, когато в страната идва председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, счита президентът на районен съд Македония.

„ Определянето на преговорната рамка за страната като " български диктат " наскърбява всички, преди всичко Франция. За нея са дали своят вот всички страни членки на Европейски Съюз, включително и България и не трябва да дефинираме България, като такава авторитетна страна, че да може да убеди и Франция и Германия в своя " български диктат ”. Когато тук идват представители на други страни опозицията не приказва за „ български диктат ”, те споделят, че като дойдат на власт ще обезпечат болшинство от две трети с цел да бъдат гласувани измененията в конституцията “, съобщи Пендаровски.

Според него в случай че измененията в конституцията не се случат е допустимо Северна Македония и Албания да бъдат отделени по пътя им към Европейски Съюз./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР