Плановият прием в лечебните заведения в Пловдивска област ще бъде

...
Плановият прием в лечебните заведения в Пловдивска област ще бъде
Коментари Харесай

Спират плановия прием в Пловдивско, следят изкъсо заболеваемостта при децата

Плановият банкет в лечебните заведения в Пловдивска област ще бъде прекратен. Това стана ясно след края на съвещанието на Областния действен щаб в Пловдив, по време на който повече от час шефовете на огромните лечебни заведения разискаха с регионалния шеф Йордан Иванов и шефът на РЗИ доктор Сийка Димчева усложнената епидемиологична конюнктура.

Иванов акцентира, че мярката се постанова не поради неналичието на кревати за пациенти с Коронавирус, а поради все по-високия брой на инфектирани и карантинирани медицински експерти в региона.

„ Още през днешния ден ще приготвя заповед, която ще изпратя до основния държавен здравен контрольор за позволение плановият банкет да бъде прекратен от четвъртък – 25 януари “, заяви доктор Димчева.

Изключения ще се вършат за интервенциите на онкоболни, раждания, трансплантации и рехабилитации, подчертаха от Щаба.

Областният шеф заяви още, че се следи епидемиологичната конюнктура в Пловдивско и в Южен централен район, в който попада нашата област. В момента той се намира в Етап 1, само че се чака в идващите дни да премине във фаза 2.

По този мотив Иванов е разпоредил на всички кметове общинските оперативни щабове да изготвят ограничения. Те към този момент са изготвили и информации за идните всеобщи мероприятия, само че на този стадий не се планува тяхното анулиране. Контролът по съблюдаване на ограниченията от органите на реда обаче ще бъде повишен.

Областният шеф осведоми още, че РЗИ-Пловдив е почнала да изготвя информации за заболеваемостта в другите сегменти при децата по възрастови групи. Те са както следва 1 до 4 клас, от 5 до 7 клас и от 8 до 12 клас. Това ще бъде от изгода при налагане на бъдещи ограничения в нашия клъстер.

Д-р Димчева осведоми, че към днешна дата има приети в болница 20 деца. Както TrafficNews към този момент заяви, измежду тях има и три бебета под 1 година. Всички те са в устойчиво положение.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР