Плановете за провеждане на референдум за присъединяване на украинския регион

...
Плановете за провеждане на референдум за присъединяване на украинския регион
Коментари Харесай

Планът за референдум за присъединяване на Херсон към Русия е спрян: Кирил Стремусов

Плановете за осъществяване на референдум за присъединение на украинския район Херсон към Русия са отсрочени, съобщи Кирил Стремусов, заместник-ръководител на подкрепяната от Русия администрация в района.

" Херсонска област е подготвена за осъществяване на референдум за присъединение към Руската федерация, само че заради обстановката със сигурността беше направена пауза ", сподели той, съгласно съветската държавна осведомителна организация ТАСС.

Украински и американски публични лица от дълго време подлагат на критика напъните на Русия за " осъществяване на подправени референдуми " в Херсон и други окупирани от Русия райони на Украйна.

 Забележките на Стремусов идват седмица, откакто Украйна разгласи началото на дълго чаканата си атака да си върне Херсон. Оттогава в Херсон има десетки удари против съветските сили и инфраструктура, отбелязва CNN.

Вицепремиерът на Украйна Ирина Верешчук разказа референдума като " фарс и цирк ", и предизвести украинските жители да не вземат участие.

" За нашите жители, които ще вземат участие в това — това в действителност е публикация от Наказателния кодекс ", сподели тя. " Не участвайте в никакви " референдуми ". Нито натискът, нито насилственото подбудителство и т. н., няма да могат да обосноват обстоятелството, че човек е отишъл на " референдума ", сподели тя.

 Кирил Стремусов, заместник-ръководител на подкрепяната от Русия Херсонска администрация, е сниман в офиса си в град Херсон на 20 юли. AFP/Getty Images

 

 

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР