Плановете за пръв път от 2011 г. НАСА да изпрати

...
Плановете за пръв път от 2011 г. НАСА да изпрати
Коментари Харесай

Америка не бърза да се отказва от "Союз"

Плановете за пръв път от 2011 година НАСА да изпрати астронавти до Международната галактическа станция (МКС) от територията на Съединени американски щати наподобява ще бъдат отсрочени заради непълни ограничения за сигурност и дефекти в програмата за търговски пилотирани полети на американското галактическо ведомство, се споделя в държавен отчет, представен от Ройтерс и Асошиейтед прес.

В него се имат поради разрботваните от фирмите SpaceX и Boeing галактически кораби. Техни тестови полети се предвиждаха до края на годината. В отчета с 47 страници обаче се отбелязва, че макар постигнатия прогрес са вероятни спомагателни отлагания.

Ако те се натрупат, е допустимо да се получи пауза в американския достъп до МКС.

" НАСА обмисля евентуални варианти, само че не съществува обвързван с непредвидени случаи проект за обезпечаване на непрекъснат достъп до МКС ", се разяснява в отчета.

От последния полет на американска совалка преди 7 години НАСА заплаща 82 милиона $ за изпращането на астронавт до МКС и връщането му от там.

SpaceX и Boeing се зарекоха да са първите, които ще върнат американци в космоса от територията на Съединени американски щати след приключването на програмата " Космическа совалка " на НАСА. Всяка от двете компании възнамерява тестови полети без пасажери, преди да се пристъпи към полети с астронавти на борда.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР