Плановете на правителството да предостави на Украйна стари снаряди от

...
Плановете на правителството да предостави на Украйна стари снаряди от
Коментари Харесай

Румен Радев: Плановете на правителството ще оставят армията ни без запаси за години напред

Плановете на държавното управление да даде на Украйна остарели снаряди от складовете на Българската войска и да ги размени с нови, ще остави военните ни за години без ресурси, защото запълването на складовете е нескончаем развой. Това стана ясно от думите на президента Румен Радев, който дава отговор на въпросите на публицисти за първи път след визитата на украинския президент Володимир Зеленски в София.

Радев съобщи, че не е осведомен със листата с военна помощ, която България обмисля да даде на Украйна.

" Как по този начин внезапно Народното събрание реши да развърже ръцете на държавното управление да изпразнят складовете на Българската армчия? Колкото и да ви убеждават, че те ще бъдат бързо запълнени, това не е правилно. Това са процеси, които лишават години. Нали не си вършиме илюзии, че ще имаме ново въоръжение, което ще пристигна отнякъде? Вървят скоростни процеси на препланиране, на смяната на критериите, тъй че да се освободят избрани въоръжения и муниции да се разгласят за непотребни въз основата на нови планове. И тук приканвам ръководещите да бъдат доста деликатни, тъй като това касае националната ни сигурност и би трябвало да проявят отговорност. Средата на сигурност е сериозна на всички места, само че ние по тази логичност, по тези проекти, които се готвят сега, ще останем без ресурси за дълъг интервал, години и дано те отговорят каква ще е средата на сигурност у нас през това време ", сподели Радев.
Държавният глава прикани държавното управление да оправдават претенциите си за единение и бистрота като разгласи желанията си по отношение на помощта, която ще изпратим на Украйна, " а не да се оправдават с госпожа Йотова ".

Радев упрекна ръководещите, че нямат свое мнение и позиция, а следват това на огромните партньорски страни.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР