Плановете на Полша за разполагане на още една дивизия и

...
Плановете на Полша за разполагане на още една дивизия и
Коментари Харесай

Беларус следи за военна агресия от Полша и готви отговор

Плановете на Полша за разполагане на още една дивизия и доставките ѝ на нови оръжия за към този момент разположените войски се преглеждат от Минск като предявяване на експанзия. Това съобщи секретарят на Съвета за сигурност на Беларус Александър Волфович, представен от ТАСС.

" За страдание и Полша, и балтийските страни са настроени за милитаризация, увеличаване на военните си съставни елементи, на военните действия, разполагане на нови елементи и войски, въоръжаване с нови нападателни, а не отбранителни оръжия. Как може да се преглежда това? Само като рекламация за експанзия. Нито разследващите полети, нито броят на ученията могат да допринесат за мира и сигурността ", безапелационен бе той.

Волфович акцентира, че проектите на Полша да разположи още една дивизия покрай границите с Беларус могат да се преглеждат като агресивна политика освен против Беларус, само че и против Съюзната държава и Организацията на Договора за групова сигурност - постсъветски блок за сигурност.

Той уточни, че Минск следи деликатно обстановката по границите си. " Неотдавнашното решение на президентите на Беларус и Русия да разположат регионална военна група в Беларус показва, че ние подхващаме стъпки за стратегическо въздържане ", означи Волфович.

Изявлението му идва, откакто през вчерашния ден вицепремиерът и министър на националната защита на Полша Мариуш Блашчак съобщи, че държавното управление е одобрило концепцията за разполагане на нова военна част - 1-ва пехотна дивизия на легионите - в източните райони на страната.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР