Плановете на Ла Лига да проведе мач от испанския елит

...
Плановете на Ла Лига да проведе мач от испанския елит
Коментари Харесай

Барселона се отказа от провеждането на мач в Маями

Плановете на Ла Лига да организира мач от испанския хайлайф в Съединени американски щати дефинитивно пропаднаха, откакто Барселона се отдръпна от начинанието след среща на борда на шефовете на клуба.

Идеята на Ла Лига бе дуелът сред Барса и каталунските им противници Жирона през януари да се играе в Маями, за да се разпространява в допълнение испанското състезание в Америка. Този проект обаче срещна сериозна опозиция от всички страни, в това число Испанската футболна федерация, УЕФА и ФИФА. „ Ръководството на Барселона се съгласи да отдръпна единодушието си да играе против Жирона в Маями, поради неналичието на консенсус към концепцията. Клубът бе и е подготвен да отиде до Маями за провеждането на мач от Ла Лига, и одобри приходите от сходно начинание да се разделят сред всички клубове от първите две дивизии на шампионата, само че смята, че до момента в който всички забъркани страни не стигнат до съгласие, този план няма по какъв начин да бъде сполучлив “, се споделя в изказване на първенците.

През август Ла Лига подписа 15-годишен контракт с американската компания Релевант Спортс за промотирането на испанския футбол в Северна Америка. Първоначалният проект предвиждаше всеки сезон по един мач от шампионата да се организира в Съединени американски щати, като първият подобен трябваше да бъде семейството на Жирона на Барселона, което да се организира на стадиона на тима от НФЛ Маями Долфинс. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР