Плановете на Китай за реформа в избирателната система на Хонконг

...
Плановете на Китай за реформа в избирателната система на Хонконг
Коментари Харесай

Китай: Реформата в Хонконг е комбинация от крошета за прекратяване на хаоса

Плановете на Китай за промяна в изборната система на Хонконг съставляват " композиция от крошета " за преустановяване на хаоса в град. Това съобщи върховен представител на китайското държавно управление, представен от Агенция Франс Прес.

От 2019 година Хонконг е разтресен от всеобщи и от време на време съпроводени с принуждение продемократични митинги против погазването на свободите от китайските управляващи. Оттогава държавното управление на Китай предприе дейности за смазване на опозицията , задържане на десетки деятели и използване на закон за националната сигурност.
 Китай заби един от последните пирони в ковчега на демократичното придвижване в Хонконг
Китай заби един от последните пирони в ковчега на демократичното придвижване в Хонконг

Китайският парламент реформира изборната система на Хонконг

В четвъртък , които плануват единствено " патриоти " да вземат участие на изборите в Хонконг. Пекин ще може да постанова несъгласие при отсяването на претендентите.

Ръководителят на бюрото към Държавния съвет на Китай по въпросите на Хонконг и Макао Чжан Сяомин съобщи пред публицисти, че " хаосът " през последните години демонстрира, че изборната система на града има " явни пропуски и дефекти ".
 В Хонконг готвят всеобща чистка измежду държавните служители
В Хонконг готвят всеобща чистка измежду държавните служители

Отказали да положат клетва

Законът за националната сигурност и промяната съставляват " композиция от крошета за дейно ръководство на продължаващия безпорядък ", акцентира той.

По думите му казусът в Хонконг е " политически " . Той повтори постоянно употребяваните, само че недоказани, обвинявания от страна на Пекин, че външни сили се пробват да обиден финансовия център.

Той сподели, че има опити за завладяване на властта и подривна активност , на което би трябвало да се отговори.

Няма място за отстъпки по този въпрос, акцентира Сяомин.
 Китай решен да възпре външна интервенция в Хонконг и Макао
Китай решен да възпре външна интервенция в Хонконг и Макао

Предприемат се и ограничения против независимостта на Тайван, само че избира с мир

По отношение на промяната, той означи, че това е " минимално инвазивна хирургия ", която се характеризира с дребни рани, надълбоко навлизане и бързо постоперативно възобновяване.

Представителят увери, че " вие към момента ще можете да чувате разнообразни гласове " в държавното управление на Хонконг.

Съединени американски щати и Европейски Съюз разкритикуваха новата промяна. Според държавния секретар на Съединени американски щати Антъни Бллинкън измененията са " директна офанзива по автономията, обещана на хората в Хонконг според Китайско-британската обща декларация " преди да бъде върнат Хонконг на Китай през 1997 година
 Масови арести в Хонконг
Масови арести в Хонконг

Обвиняемите ще се явят пред съда в понеделник

Брюксел означи, че решението визира демокрацията и политическия плурализъм.

Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР