Плановете на ГЕРБ и ДПС са Борисов да бъде пенсиониран

...
Плановете на ГЕРБ и ДПС са Борисов да бъде пенсиониран
Коментари Харесай

Асен Василев: Плановете са Борисов да стане президент, а Пеевски - министър-председател

„ Плановете на ГЕРБ и Движение за права и свободи са Борисов да бъде пенсиониран като президент, а Пеевски да стане министър-председател “, това съобщи в ефира на Nova TV съпредседателят на „ Продължаваме промяната – Демократична България “ (ПП-ДБ) Асен Василев.

С тези думи съпредседателят на Движение за права и свободи Делян Пеевски опитал да склони ПП-ДБ да работят с тях (ГЕРБ и Движение за права и свободи б.ред.), тъй като в противоположен случай, „ те щели да си работят двамата (Борисов и Пеевски б.ред.) по този метод “.

Асен Василев изясни, че диалогът му с Пеевски се е състоял още през март, когато към този момент станало ясно, че кабинетът се разпада.

„ Хората би трябвало да схванат, че сега се готви масирана смяна в метода, по който ще се ръководи страната и тя се приготвя от ГЕРБ и Движение за права и свободи, “ съобщи Василев.

Той разяснява, че всеки ден, с цел да прокарат някое решение, се е налагало да водят тежки борби в Народното събрание.

Василев счита, че изводът, който в последна сметка се вижда от социологическите изследвания, които дават преднина на ГЕРБ е, че нито Борисов, нито Пеевски са били изпирани от общото ръководство с ПП-ДБ.

„ Това, което се говореше по малките екрани - по какъв начин сме изпрали Бойко и Пеевски, белким някой мисли, че те са положителни? Никой не е изпран, за жалост ние се оцапахме “, заключи Василев.

Той напомни, че в границите на тези 9 месеца са предиздвикали ГЕРБ да гласоподават два бюджета, които са " сменили модела на постната пица ".

" Хората усетиха, че приходите им дръпнаха в последните няколко години, макар инфлацията. Дали това за тях е по-важно, или че оставихме ГЕРБ да поддържа кабинета - истината е че всеки божи ден беше борба, " разяснява Василев и изясни, че макар уверенията на служебния кабинет, че пенсиите ще се усилят както е заложено в бюджета - с 11% от юли, изключителното съвещание не се е обезсмилило.

По думите му задачата е в пленарна зала категорично да се гласоподава нарастването, тъй че " да не може на следващия ден надзорът на Национален осигурителен институт да реши да друго ".
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР