Плановете на Дейвид Бекъм за построяването на стадион за неговия

...
Плановете на Дейвид Бекъм за построяването на стадион за неговия
Коментари Харесай

Почвата, върху която Бекъм строи стадион, прелива от отрови

Плановете на Дейвид Бекъм за построяването на стадион за неговия Интер Маями за следващ път удариха на камък. Този път повода е отчет за околната среда по отношение на мястото на градежа, съгласно който съставът на почвата, върху която би трябвало да се гради оборудването, е доста по-токсичен от предстоящото.

Вестник „ Маями Хералд” твърди, че анализът е разкрил замърсяване с арсеник, който надвишава повече от два пъти допустимата от закона норма. Същият отчет сигнализира за съществуването на рискови парчета в повърхностните пластове на почвата, върху която се простира голф игрището „ Мелрийз” (където е било непрекъснато употребявано през последните повече от 50 години). Съоръжението с обща повърхност от 131 акра до този миг изглеждаше като най-удачното място за построяването на стадион и спомагателни оборудване на обща стойност от 1 милиард щатски $.

Тестовете на почвата под тревата приказват за това, че тя е била нечиста от пепелта, получена в следствие от работата на локален крематориум, който е бил затворен преди години. На много места замърсяването се следи извънредно покрай повърхността – единствено на 15 сантиметра от нея. „ Това е най-големият нечист парк в портфолиото на града”, съобщи ръководителят на общинската комисия Кен Ръсел. „ Този факт в действителност е стеснителен.”
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР