Плановете на Челси да построи нов стадион с капацитет от

...
Плановете на Челси да построи нов стадион с капацитет от
Коментари Харесай

"Челси" отлага строежа на нов стадион с три години

Плановете на " Челси " да построи нов стадион с потенциал от 60 хиляди места на мястото на настоящето си оборудване " Стамфорд Бридж " се отсрочват с най-малко три години. Това оповестиха членовете на Борда на шефовете на сините Брус Бък и Марина Грановская на среща с фенските организации.

Първоначално клубът се надяваше да построи нов стадион за началото на сезон 2020-21, в този момент най-ранната планирана дата е изместена за сезон 2024-25. Това значи, че най-малко до 2020 година " Челси " ще продължи да играе на " Стамфорд Бридж " и няма да стартира градежа.

В момента сините разискват няколко разновидността, където ще домакинстват до момента в който трае построяването на нов стадион. Едната опция, сходно на " Тотнъм " е да се употребява " Уембли ". " Шпорите ", които сега строят новия си " Уайт харт лейн " в Северен Лондон, употребяват националния стадион на Англия. Друг вид е " Лондон стейдиъм ", който от 2016 година се употребява от " Уест Хем " или " Туикънам ". Последният е храма на британското ръгби и в никакъв случай до момента не е приемал футболни дуели.

Забавянето се дължи на " правни въпроси и утвърждения по закон, с цел да се издадат разрешителни преди началото на строителните работи ". Според Грановская и Бък обаче това не се отнася за плана на " Челси ", а става въпрос за корекция на закон, което значи че това може да отнеме време.

" Надяваме се, че когато имаме всички утвърждения ще стартираме работа през третото тримесечие на 2018 година ", съобщи представителят на плана.

Сред първите неща, с които ще се стартира е разрушение на музея на клуба и работа по железопътните линии в района.

 От 2003 година насам Роман Абрамович влага повече от 1 милиарда паунда в клуба, само че в този момент няма да заплати градежа на нов стадион.
© Reuters

От 2003 година насам Роман Абрамович влага повече от 1 милиарда паунда в клуба, само че в този момент няма да заплати градежа на нов стадион.

Цената на новия стадион се чака да бъде 500 млн. паунда, само че сумата може и да нарасне. От 1905 година " Челси " непроменяемо играе на " Стамфорд Бридж ", а сега стадионът има потенциал от 41 600 места. След градежа на нов стадион местата ще се усилят с 13 374, а общо ВИП зоната ще се усили до 9200 души. От клуба чакат всичко това съществено да усили и приходите.

Според последните информации инвестицията за градеж на нов стадион няма да пристигна персонално от Роман Абрамович. Руският предприемач влага повече от 1 милиарда паунда, откогато пое клуба през 2003 година Допълнителните 500 млн. паунда няма да бъдат от неговия фонд. Вероятно частни вложители от Китай ще обезпечат сумата като заем към клуба. Това обаче няма да бъде обвързвано с придобиване на акции от " Челси ", твърдят шефовете.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР