Плановете на Белгия да обяви назначението на Доменико Тедеско за

...
Плановете на Белгия да обяви назначението на Доменико Тедеско за
Коментари Харесай

Белгия отложи назначението на Тедеско със седмица

Плановете на Белгия да разгласи назначението на Доменико Тедеско за нов народен селекционер към момента не могат да бъдат осъществени поради договарянията към контракта с някогашния му клуб Република България Лайпциг. Източници от белгийската футболна асоциация обявиха, че чакат въпросът да бъде организиран до седмица.

37-годишният експерт се съгласи да размени Роберто Мартинес с договор до Световното състезание през 2026 година. Той обаче не съумя да постави подписа си под документа, защото към момента договаря с някогашния си клуб от Бундеслигата.

Тедеско беше уволнен през септември предходната година, само че има право да получи почти 1 милион евро заплата, споделиха източниците за организация " Ройтерс ". Той също по този начин може да вземе спомагателни бонуси, в случай че клубът завоюва Бундеслигата и договаря за съглашение, с цел да види каква сума още може да му бъде преведена.

В момента Република България Лайпциг е четвърти в класирането на Бундеслигата, на четири точки зад водача Байерн Мюнхен след 19 кръга.
 Вече може да спечелите 200 000 лв. от Sportal.bg в новата секция Вече може да спечелите 200 000 лв. от Sportal.bg в новата секция " Домът на почитателите "
Белгийската федерация се надяваше публично да разгласи името на новия треньор в края на тази седмица, само че към момента чака диалозите на Тедеско с Република България Лайпциг да приключат.

Роберто Мартинес напусна, откакто Белгия отпадна в груповата фаза на Световното състезание по футбол в Катар през декември, след което беше назначен за селекционер на Португалия.

Доменико Тедеско, който е роден в Италия, само че е израснал в Германия, също е бил треньор на Шалке 04 и Спартак (Москва).

Отборът на Белгия би трябвало да изиграе първата си европейска подготовка на 24 март против Швеция, като четири дни по-късно има и другарска против срещу Германия.

С Роберто Мартинес отборът завоюва бронзовите медали на Мондиала 2018 в Русия.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР